spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăNational6 sfaturi pentru a alege un smart TV ideal

  6 sfaturi pentru a alege un smart TV ideal

  Având în vedere toate modelele noi de televizoare lansate și reducerile valabile, multe persoane caută să își achiziționeze un smart TV. Este important ca, înainte de a face acest pas, să cunoști câteva caracteristici precum dimensiunea, rezoluția și sistemul de operare al unui smart TV, de exemplu. TV LG sau TV Samsung sunt printre cele mai căutate în acest moment, dar există și alte opțiuni relevante pe piață. Iată care sunt sfaturile pe care este bine să le urmați.

  Cel mai mare televizor nu este întotdeauna cel mai bun smart TV

  Numărul de inci este una dintre primele caracteristici la care se uită consumatorii înainte de a cumpara un smart TV. De la dispozitive mai mici, cu doar 32 de inci, la modele care ajung la 85 sau mai mult, poți opta pentru un TV Samsung sau TV LG. Consumatorul trebuie să evalueze spațiul în care dorește să fie instalat televizorul și să analizeze dacă distanța este confortabilă pentru vizionare. Un model prea mare, când este aproape de canapea, poate fi dăunător sănătății ochilor. De asemenea, este important să verificați dacă dimensiunea televizorului inteligent merită prețul. Uneori, diferența față de o alternativă cu mai mulți inci este mică și merită mai mult să investești în dispozitivul mai mare.

  Vezi dacă rezoluția este HD, Full HD sau 4K

  Pe lângă inci, consumatorii ar trebui să acorde atenție rezoluției smart TV. Astăzi, doar modelele mai vechi folosesc HD, deoarece calitatea este limitată și mai puțin clară. Televizoarele Full HD și 4K sunt mai renumite și pot aduce o calitate video cu rezoluție mai bună în timp ce vizionați filme și seriale. În ordine crescătoare, cele mai bune opțiuni sunt HD, Full HD, 4K și 8K. Puteți găsi un TV Samsung extrem de bun, cu rezoluție 4K, dar și cu 8K, Samsung fiind primul care a lansat un televizor cu o asemenea rezoluție.

  Acordați atenție sistemului de operare

  Fiecare marcă de televizoare inteligente oferă un sistem de operare. Aceasta înseamnă că, atunci când folosește aplicații precum Netflix, YouTube sau HBO Go, utilizatorul trebuie să apeleze la diferite magazine de aplicații. Pe piață puteți găsi sisteme precum Tizen pentru TV Samsung, webOS pentru LG sau chiar Roku pentru televizoare AOC. Pe unele dispozitive este disponibil și Android TV . Alegerea este personală și spune multe despre aplicațiile pe care consumatorul dorește să le descarce.

  Căutați ecrane bune la prețuri mici

  Cele mai rentabile televizoare sunt de obicei realizate cu LED. În aceste modele, în interior sunt mai multe lămpi colorate, care luminează televizorul în diferite puncte. Televizorul OLED inteligent are pixeli care se autoiluminează, dau mai multă culoare imaginii și au așa-numitul „contrast infinit”. Pe lângă faptul că sunt mai subțiri, scenele care trec pe ecran sunt mai clare și mai reale. În cele din urmă, modelele QLED folosesc tehnologia quantum dot pentru a controla luminozitatea și astfel se adaptează la felul în care utilizatorul dorește să-și vadă serialul sau filmul. Este o tehnologie întâlnită doar la un TV Samsung. Deși OLED și QLED arată mai bine, este important de subliniat că și diferența de preț este mare.

  Funcțiile suplimentare pot fi foarte utile

  Funcțiile suplimentare trebuie să intre și în sfaturile pentru alegerea televizorului inteligent perfect. Verificați descrierea produsului pentru a vedea dacă tehnologia HDR este prezentă. Modelele cu HDR10, HDR10+ sau Dolby Vision primesc un punct în plus în ceea ce privește calitatea imaginii. De asemenea, vezi dacă acel televizor inteligent la vânzare are moduri pentru jocuri sau pentru a viziona sporturi. Cu această ultimă ocazie, este obișnuit ca mărcile să mărească rata de reîmprospătare a televizoarelor și să facă imaginea mai fluidă. Interesantă este și telecomanda cu butoane exclusive pentru aplicații, deoarece facilitează deschiderea filmelor și a serialelor.

  Comparați prețurile

  Nu în ultimul rând, comparați prețurile televizoarelor, în special în perioada reducerilor. Puteți opține oferte foarte bune pentru televizoare de calitate. Variația de preț este disponibilă pentru diferite dispozitive, deci trebuie să acorzi atenție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: