spot_img
Altele
    AcasăNationalÎncep înscrierile în clasa pregătitoare. “Procedură excepțională” pentru copiii care împlinesc 6...

    Încep înscrierile în clasa pregătitoare. “Procedură excepțională” pentru copiii care împlinesc 6 ani după 1 ianuarie 2021

    education, elementary school, learning and people concept – group of school kids sitting and listening to teacher in classroom from back

    Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 4 martie 2020, însă încă de luni vor fi afișate circumscripțiile școlare și programul evaluărilor psihosomatice, a decis ministrul Educației, care a semnat calendarul și metodologia finale de înscriere în clasa pregătitoare 2020. Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și urmează o grădiniță particulară vor afla luni, 24 februarie, de pe site-urile CMBRAE/CJRAE, care sunt numerele de telefon la care pot suna ca să programeze evaluarea copiilor.

    Formarea claselor pregătitoare – în ordinea alfabetică a numelor copiilor înscriși sau prin tragerea la sorți a numelor copiilor, în ședință publică – va fi stabilită de fiecare Inspectorat Școlar Județean.

    În varianta inițială a metodologiei, care fusese pusă în dezbatere de Minister, procedura aleatorie de repartizare a copiilor pe clase ar fi trebuit stabilită de școli, nu de ISJ-uri.

    Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat pe 17 februarie 2020 ordinul care conține calendarul și metodologia de înscriere în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021.

    Cum pot fi înscriși copiii care împlinesc 6 ani după 1 ianuarie 2021

    În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 ianuarie 2021, ordinul aprobat de ministrul Monica Anisie prevede că “situațiile excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate și soluționate de Comisiile județene (comisii județene de înscriere la școală, constituite de inspectorate – n.red.), în baza unor proceduri proprii“.

    Dar părinții aflați în aceste cazuri trebuie să aștepte procedurile care vor fi anunțate de Inspectoratele Școlare Județene.

    În cazul copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și urmează o grădiniță particulară, “părinții vor putea începe să sune la CMBRAE de luni, după prânz, când afișăm graficul de evaluare a dezvoltării psihosomatice și facem precizările pentru părinți. Conform calendarului Ministerului Educației, luni afișăm și graficul de evaluare pe unități de învățământ, cu intervale orare”, au precizat oficialii.

    În cazul grădinițelor de stat, evaluarea psihosomatică se realizează chiar la grădiniță.

    În perioada 4 martie – 23 martie 2020, părinții trebuie să completeze, online sau la școala pe care o doresc pentru copii, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).

    Listele cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate, la școli, pe 1 aprilie 2020, când se încheie și prima etapă de înscriere în învățământul primar în anul școlar 2020-2021.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: