spot_img
11.4 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăNews Alert18 percheziţii într-un dosar cu prejudiciul este de 3.500.000 de euro

    18 percheziţii într-un dosar cu prejudiciul este de 3.500.000 de euro

    Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat astăzi un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș și Suceava în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 17 de suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătărie, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada  2010-2017 s-a constituit un grup infracțional organizat de mari dimensiuni, care a acționat coordonat pe raza municipiilor Timișoara și Suceava, având ca scop desfășurarea de activități infracționale constând în acordarea de împrumuturi de sume de bani, prin contracte perfectate „ad validitatem”, în conținutul cărora erau disimulate și dobânzile aferente sumelor împrumutate.

    Contractele de împrumut erau perfectate cu obligația persoanelor împrumutate de a oferi garanții imobiliare solide. În cazul in care persoanele împrumutate nu rambursau la termen debitul contractat se demara procedura executării silite, în regim de urgență. Sumele de bani imprumutate și dobânda perceputa erau preluate, atât cash cât și prin virament bancar de catre camatari sauerau preluate prin intermediul persoanelor din anturajul acestora.

    Liderii grupării infractionale foloseau membrii familiei uneori, ca interfață, la notarul public pentru sumele de bani acordate cu titlu de imprumut sau îi împuterniceau ulterior pe aceștia pentru a initia procedura executarii silite la executorul judecătoresc.

    În nici unul dintre cazuri, cămătarii nu acceptau nici un fel de compromis în rezolvarea situației, în sensul că nu permiteau victimelor să își valorifice singure imobilele la prețul real al pieței, pentru a-și putea achita debitele, refuzând categoric să ridice ipotecile instituite pe numele acestora. Scopul clar conturat al grupării era de la bun început deposedarea victimelor de bunurile imobile cu care aceștia garantau împrumuturile contractate, prin instituirea de dobânzi mari, la termene de scadență foarte scurte, lucru care făcea ca victimele să fie în imposibilitatea de a plăti dobânzile percepute de cămătari. Unele victime suferinde de boli incurabile, fiind fără venituri, au fost puse în situatia de a fi executate silit din propriile locuințe pentru că nu au mai fost in masura să achite dobânzile percepute.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: