spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăNews AlertAcțiune pentru combaterea criminalității

  Acțiune pentru combaterea criminalității

  Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sprijiniți de alți polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj și polițiști din cadrul SCCO și IPJ Mehedinţi au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin şi comunele Gruia, Gogoșu şi Vlădaia, județul Mehedinți, pentru anihilarea unei grupări infracționale nestructurate care acționa pe raza județelor Mehedinți şi Gorj, având ca scop săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație de valori contrafăcute, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi zădărnicirea combaterii bolilor.

  Polițiști din cadrul SCCO Gorj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la data de 23 decembrie 2019, un bărbat ar fi vândut un telefon mobil unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Mehedinți, contra sumei de 250 de euro, formată din cinci bancnote de 50 de euro contrafăcute.

  În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație de valori contrafăcute și înșelăciune. În urma continuării cercetărilor, polițiștii au mai constatat faptul că în perioada februarie-martie 2020, o grupare nestructurată formată din patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani (din care făcea parte și bărbatul de 30 de ani) și o femeie de 41 de ani, toți din județul Mehedinți, ar fi pregătit și săvârșit infracțiuni contra patrimoniului, de furt și furt calificat, pe raza județului Mehedinți.

  Infracțiunile constau în principal în pătrunderea acestora, mascați, în imobile şi spații comerciale, cu scopul de a sustrage bunuri şi valori (electrice, băuturi alcoolice, țigări și cafea), pe care le consumau sau le ofereau spre vânzare. Prejudiciul estimat este de 10.000 lei. În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri: 8 telefoane mobile, 2 cartele telefonice, 5.000 lei, 170 euro, 46 de pachete de ţigări și 7 pachete de cafea, provenite din furturi, o cagulă și o lanternă, folosite și provenite din săvârșirea infracțiunilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: