spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăNews AlertWeber, scrisoare deschisă către Guvernul și Parlamentul României

  Weber, scrisoare deschisă către Guvernul și Parlamentul României

  Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, a adresat o scrisoare deschisă către Guvernul și Parlamentul României.

  „România se află într-un moment extrem de dificil din punct de vedere economic. Din cauza proastei administrări a țării, au de suferit atât sectorul public, cât și cel privat. Totul se reduce la scăderea nivelului de trai al românilor în ultimul an și jumătate. În momentul de față, România se învârte într-un cerc vicios, iar dezastrul a pornit de la scumpirile în lanț provocate de lipsa unui program coerent de redresare a economiei, după criza sanitară traversată la nivel global.

  Cele mai greu de suportat scumpiri sunt energia electrică și gazele naturale. Dacă de alte servicii sau bunuri românii se mai pot lipsi, de curent și gaze nu se poate. Sunt serviciile de bază care asigură un confort minim de trai, dar nivelul la care a ajuns prețul celor două utilități creează mari dificultăți în ceea ce privește plata facturilor, iar problema se va acutiza în lunile care urmează. Deși, recent, a intrat în vigoare Legea consumatorului vulnerabil, care vine în sprijinul populației cu venituri reduse din România, nu este suficient și este nedrept pentru ceilalți cetățeni ai țării. Mai mult, există riscul să ajungă la limita sărăciei segmentul de populație care nu se încadrează în categoria consumatorilor vulnerabili, dar care este foarte aproape de plafonul stabilit prin lege în ceea ce privește venitul pe membru de familie. Ce face Guvernul pentru acești români? De ce nu a fost deja emisă OUG pentru plafonarea prețurilor la cele mai importante servicii, așa cum deja au făcut state ale UE, mai ales că România este în top cu cele mai mari scumpiri la nivel european, raportat la cele mai mici venituri?!

  Gorjul este unul dintre cele mai greu încercate județe din țară. Cu o economie care se bazează preponderent pe extragerea cărbunelui și producerea energiei, județul Gorj este lovit în plin de aceste scumpiri. Un paradox: județul care acoperă o treime din consumul de energie de la nivel național, plătește cea mai scumpă energie din țară!

  Noi, Partidul Social Democrat, am identificat o soluție imediată: plafonarea prin lege a prețurilor energiei electrice și a gazelor naturale, proiect deja inițiat de PSD, și cerem adoptarea URGENTĂ a acestui act normativ.
  Ne dorim, de asemenea, implicarea cetățenilor României, cei mai afectați de guvernarea dezastruoasă a liberalilor și a celor de la USR-PLUS, în urgentarea adoptării Legii plafonării prețurilor la cele două servicii și alăturarea lor în CAMPANIA DE STRÂGERE DE SEMNĂTURI, demarată de PSD la nivel național. Parlamentarii puterii trebuie să-și amintească faptul că au fost aleși să reprezinte cetățenii în Parlament, nu să acționeze în interes persoanl sau de grup, așa cum fac acum. Au, deci, datoria de a respecta voința celor care i-au votat, dacă aceasta se exprimă sub forma unor semnături prin care li se cere un vot pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale.
  PSD este în prezent singura formațiune parlamentară care a depus un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la gaze și electricitate, pe o durată de 6 luni. Nivelul de plafonare va fi la prețul mediu din perioada martie-septembrie 2021. De asemenea, legea mai prevede o compensare cu 50% a scumpirilor plătite de români în ultimele 6 luni.
  În concluzie, este nevoie de implicarea tuturor partidelor parlamentare pentru a rezolva o problemă care îi afectează pe toți românii și fac apel la colegii mei din Parlamentul României, indiferent de partidul din care fac parte, să susțină Legea privind plafonarea prețurilor la energia electrică și gaze naturale. Este OBLIGAȚIA noastră, a tuturor, să soluționăm acestă această problemă și trebuie să o facem ACUM!”, se arată în documentul semnat de președintele PSD Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: