spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăPoliticContre între politicieni pe tema CE Oltenia

  Contre între politicieni pe tema CE Oltenia

  Liderii județeni ai celor două formațiuni politice aflate la guvernare au un prim subiect de discuții în contradictoriu, Complexul Energetic Oltenia. Problema certificatelor verzi, legea privind pensionarea anticipată a minerilor și programul de restructurare, sunt aruncate de liberali în ograda PSD. „Așteptăm și noi să vedem ce soluții găsesc”, a transmis ministrul Dan Vîlceanu.

   „Este o problemă cu certificatele de CO2. Valoarea acestor certificate a depășit pragul de 70 de euro pe certificat. În 2022 e nevoie de 350-400 de milioane pentru ca această companie să fie ajutată. Mă gândesc că PSD va face demersuri pentru a prinde în buget această sumă. Au ministerul de Finanțe și proiectul de buget e strict propunerea Ministerului de Finanțe. Mai sunt și alte discuții, cu reducerea vârstei de pensionare și sunt convins că vor găsi soluții. Având și Ministerul Muncii sunt convins că vor găsi soluții. Așteptăm și noi să vedem ce soluții găsesc. Asta e momentul în care începi să decontezi pentru că ai promis anumite lucruri și, evident, că nu există posibilitatea legală sau banii pentru a face lucrurile pe care le-ai promis”, a declarat ministrul Dan Vîlceanu la un post de radio local.

  „Depășim promisiunile”

  Liderul PSD Gorj susține că nu se tem de rezolvarea tuturor acestor probleme. Mihai Weber afirmă că în perioada următoare este nevoie ca alianța să funcționeze dacă se dorește binele județului. „Am avut o perioadă extrem de grea, cu o guvernare de dreapta care a fost un dezastru. A veni și a încerca să legi brusc o alianță între stânga și dreapta vine cu anumite piedici. Eu sunt deschis, de asta ne-am asumat o participare la guvernare. Cred că o să putem să creăm un dialog și pe plan local. Dacă ne referim la Gorj, sunt foarte multe lucruri de făcut. Acum sunt transferate anumite responsabilități în sarcina PSD. Nu ne este teamă, de asta am intrat la guvernare. Situația este extrem de dificilă, trebuie să ne dăm mâna toți, unii să depășească frustrările, să punem umărul la dezvoltarea județului. Avem CE Oltenia, unitatea vitală pentru Gorj și este nevoie să depășim promisiunile care nu s-au concretizat. Vorbim de planul de restructurare, de grija certificatelor verzi, despre sprijinul pe care trebuie să îl acordăm angajaților, prin legi. Este acea lege pe care o așteaptă minerii și care i-a amăgit. Au fost duși cu zăhărelul. Este o lege care putea fi aplicabilă într-o zi, printr-o ordonanță de guvern, dar nu s-a dorit. Se încearcă transferarea către PSD a acestei legi dar avem rezolvare, nu avem temeri. Avem inițiativa pe parcursul legislativ care va reglementa legea respectivă, și, atunci, să-i văd pe cei care ieșeau și se băteau cu pumnul în piept și le curgeau lacrimi de soarta minerilor. Să îi văd la vot, cum vor vota această lege, dacă, într-adevăr, vor să o aplice. Important e că avem soluții. Avem majoritate în Parlament, cu siguranță legea va trece și oamenii vor putea să beneficieze de legea care a fost promulgată dar care este inaplicabilă”, a declarat liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: