spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCrește numărul parlamentarilor gorjeni care cer pensie specială. Cine mai vrea pensie...

  Crește numărul parlamentarilor gorjeni care cer pensie specială. Cine mai vrea pensie „de lux“

  Crește numărul foștilor parlamentari gorjeni care cer în instanța de judecată pensiile speciale. Florin Cârciumaru, fost senator PSD, în prezent secretat general la pro România Gorj, și Vasile Popeangă, fost deputat PSD, au acționat și ei în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului, solicitând anularea deciziei prin care le-au fost anulate pensiile speciale.

  Pe lângă aceștia, alți șapte foști parlamentari de Gorj cer în instanța de judecată păstrarea pensiilor speciale. Este vorba de Dan Ilie Morega, Elvira Șarapatin, Ștefan Popescu Bejat, Scarlat Iriza, Ion Mocioi, Constantin Drumen și Aurică Popescu.

  Dosarul este judecat la Tribunalul Gorj, primul termen fiind la jumătatea lunii iunie.

  Fost deputat și senator: „Nu pot să trăiesc din 3.300 de lei“

  Scarlat Iriza, care a fost deputat şi senator PSD şi ALDE, a spus că pensia pe care o primește, de 3.300 de lei, este insuficientă: „Nu mă întrebi ce pensie am după 12 ani de parlamentarism? Am 3.300 de lei, pentru că eu cât am fost deputat, nu senator, contribuţiile mele la Casa de Pensii au fost limitate, pentru că aşa era legea atunci. Din cauza asta eu nu am avut nici spor de vechime şi am ajuns după 46 de ani de serviciu să am 3.300 de lei. Eu nu am avut spor de vechime, doar indemnizaţie, nu am avut voie să fiu administrator la o firmă, nu am avut voie să fiu în consilii de administraţie sau director la o firmă de a mea, la fel ca procurorii, judecătorii, preşedinţii de consilii judeţene am avut foarte  multe restricţii. Ne-a luat nouă la fraieri indemnizaţia şi au lăsat la preşedintele ţării, pentru că au indemnizaţie exact pe calapodul Senatului sau Camerei Deputaţilor. Măcar dacă îmi dădeau sporul de vechime. În 12 ani, se adunau nişte bani“.

  Scarlat Iriza deţine mai multe spaţii comerciale şi are propria afacere. „M-am apucat de privatizare din nou că mă lăsasem. Ce să fac? Eu nu pot să trăiesc din 3.300 de lei. Am casa mare, am întreţinerea mare. Am şi o rată de bancă, pentru că nu ştiam că se întâmplă lucrul acesta“, a mai spus fostul parlamentar.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: