spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicCristi Rujan: „Sper ca Legea pentru pensionarea lucrătorilor din energie și minerit...

  Cristi Rujan: „Sper ca Legea pentru pensionarea lucrătorilor din energie și minerit să nu fi fost adoptată intenționat incomplete, ca să nu se aplice”

  Senatorul de Gorj, Cristinel Rujan, este de părere că sunt semne mari de întrebare cu privire la Legea pensiilor, modificată printr-un act normativ care scade vârsta de pensionare la companiile energetice și miniere. Una din aceste companii este Complexul Energetic Oltenia care are activitatea de bază în domeniul producerii de energie electrică și de cărbune. Vârsta de pensionare a fost scăzută la 52 de ani, condiția fiind o vechime în domeniu de 25 de ani și un stagiu de cotizare de 30 de ani.

  Toate punctele de vedere de la Casa Națională de Pensii și de la case de pensii județene au arătat că legea nu se va aplica retroactiv. Astfel, potențialii beneficiari se întreabă dacă vor putea ieși sau nu la pensie, după noua lege.

  Senatorul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că speră ca Legea pentru pensionarea lucrătorilor din energie și minerit să nu fi fost adoptată intenționat incompletă ca să nu se aplice. Lucrurile vor fi complet lămurite în momentul în care vor apărea primele decizii la cererile depuse de angajații Complexului Energetic Oltenia la casele de pensii.

  Astfel, se va cunoaște exact dacă minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia vor putea să se pensioneze la 52 de ani sau dacă vor trebui să mai aștepte sau se vor îndrepta către instanța de judecată. Primele decizii la cererile depuse după 18 august trebuie să fie comunicate în jurul datei de 5 octombrie. În același timp, legea introduce condiții speciale de muncă pentru angajații Complexului Energetic Oltenia direct productivi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: