spot_img
26.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăPoliticWeber: “PSD își asumă intrarea la guvernare”. Ce ministere vizează!

  Weber: “PSD își asumă intrarea la guvernare”. Ce ministere vizează!

  Încă se poartă negocieri pentru formarea noului guvern. Social-democrații par dispuși să intre în ecuație dacă condițiile impuse sunt acceptate de liberali. Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că rămâne în picioare varianta alegerilor anticipate însă este nevoie de un guvern care să conducă până la organizarea acestora.

  „Ne asumăm o participare la guvernare cu specialiști în domeniile esențiale, sănătate, educație, economie, pe o perioadă limitată. Trebuie să trecem această perioadă de iarnă. Nu vom vota un guvern minoritar dar ne vom asuma o responsabilitate pentru că țara are nevoie de un guvern. Noi, PSD, nu putem să avem o majoritate stabilă dar putem intra la guvernare pentru a depăși situația grea. Urmează noi întâlniri și negocieri, vrem să vedem pe ce direcție merge premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Am fost deschiși și vrem să participăm dar cu responsabilitate”, susține liderul PSD Gorj Mihai Weber.

  PNRR, plusuri și minusuri

  În privința primei tranșe de bani ce urmează să ajungă prin PNRR, liderul PSD Gorj susține că trebuie cheltuiți cu cap și nu aruncați spre societăți de consultanță. „Noi, acum, primim un avans, orice țară îl primește dar dacă noi nu ne conformăm și nu avem proiecte într-un anumit stadiu de maturitate, trebuie să dăm banii înapoi. Acest Program de Redresare și Reziliență conține niște reforme. Poate o să avem niște taxe în plus sau reforme pe care nu o să le putem să le aplicăm. Dacă ne trezim că trebuie să punem pe butuci anumite domenii, ne trezim că trebuie să umblăm la resursele țării. Nu putem să luăm banii și în loc să îi cheltuim eficient, ne apucăm și luăm toate firmele de consultanță și să cheltuim banii pe tot felul de studii, programe și direcții că nu facem nimic. Îl cheltuim degeaba! Acum trebuie să guverneze specialiștii, dacă ne apucăm acum să facem niște numiri că am făcut nu știu ce promisiuni…..nu facem nimic!”, a mai transmis Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: