spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAcord între primării și restaurantele din Gorj. Vezi motivele!

  Acord între primării și restaurantele din Gorj. Vezi motivele!

  Peste 200 de carduri electronice oferite gratuit pentru asigurarea hranei calde a persoanelor nevoiașe au rămas nedistribuite la Gorj. O parte din beneficiari au decedat înainte să se bucure de acest sprijin alocat de Uniunea Europeană, alții, pur și simplu, nu sunt de găsit. La sate, programul se desfășoară cu dificutate din cauza condițiilor impuse.

  “La nivelul județului Gorj au fost distribuite 4198 de cardul electronice. Dintre acestea 86 au rămas în primării pentru că nu au fost găsite persoanele la adresa indicată. Au termen de 60 de zile să fie distribuite. Totodată, 166 de carduri ne-au venit înapoi fie pentru că persoanele au decedat, fie au plecat în străinătate sau au domiciliul pe raza altui județ”, a transmis Corina Belteu.

  Lipsesc restaurantele

  Oficialii le transmis beneficiarilor că banii de pe card nu pot fi utilizați în alte scopuri. Sumele sunt fixe și trebuie cheltuite conform reglementărilor în vigoare. “Cardul electronic va fi alimentat cu 180 de lei pe lună. Banii nu pot fi scoși la bancomat ci pot fi folosiți doar la anumite unități alimentare. Există o listă aprobată de Ministerul Fondurilor Europene. Nu pot să primească banii înapoi și pot să cheltuiască mai mult de 40 de lei la o masa. Fiecare primăriem când a primit cardurile, a primit și o listă cu restuarantele aprobate în acest program. Dacă în orașe este mult mai simplu, pentru oameni să meargă să servească masa, în mediul rural este puțin mai greu. De aceea s-a făcut un acord între primării și restuarantele respective, să aducă mâncarea acasă”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: