spot_img
20 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesCazuri sociale grave şi oameni care înfruntă orice pentru a-i ajuta pe...

    Cazuri sociale grave şi oameni care înfruntă orice pentru a-i ajuta pe semenii lor

    Colindă lumea în lung şi în lat şi bat la fiecare poartă în căutarea oamenilor de bine, care pot ajuta la rezolvarea unui caz grav. Cred cu tărie că pot schimba destine şi acest lucru îi face să meargă mai departe. Vorbim de 7 oameni, angajaţi la Asociaţiei Copiilor Abandonaţi, filiala Târgu-Jiu, care fac imposibilul pentru a colecta fonduri, necesare ajutorării cazurilor în care nu mai există nici o speranţă de mai bine. Ieri, cu ajutorul celor care au deschis sufletul şi au donat diferite sume de bani, a fost ajutată o fetiţă, care necesită de urgenţă o intervenţie ortopedică la Bucureşti. Pentru ea acesta a fost primul pas. Pentru ei, îngerii din cadrul Asociaţiei Copiilor Abandonaţi a fost încă o dovadă că munca lor nu a fost în zadar. Cine sunt aceşti oameni care ne bat la uşi şi ce se ascunde în spatele poveştilor lor voi relata în următoarele rânduri.

    În fiecare zi, dacă nu o dată la două zile cineva ne sună la uşă pentru a ne cere sume, oricât de mici pentru ajutorarea unor cazuri grave, sau foarte grave. Unora le dăm crezare şi le deschidem, altora nu, pentru că feţele lor exprimă, la prima vedere, falsitate. Sunt oameni însă, care, vor să ajute şi pentru care această muncă a devenit mai presus de „serviciu” sau „job”, a devenit o pasiunea, pasiunea de a ajuta semenii şi de trece peste orice obstacol pentru a salva o viaţă sau pentru a face primul pas în clădirea unui viitor mai bun pentru acea persoană. Marioara Frăţilă este veterana Asociaţiei Copiilor Abandonaţi Târgu-Jiu. Lucrează de şapte ani aici, ani în care a trecut prin multe, pentru că spune „munca cu omul este cea mai grea”. A venit dintr-un mediu total diferit, lucrând anterior la fabrica de bere. Cu toate că salariul este mic, minim pe economie, valabil pentru toţi angajaţii, Marioara spune că acest aspect este mai puţin important. „De când lucrez aici am trecut prin multe. Am avut de înfruntat oameni mai puţin politicoşi, care mi-au adresat insulte şi poate multe altele. Dar când m-am dus acasă m-am pus cu capul pe pernă ştiind că am făcut tot posibilul să ajut şi să colectez cât mai mulţi bani. Sunt oameni care te resping, dar sunt şi oameni care te ajută şi care îţi dau din puţinul lor un leu, doi, cinci lei”, a spus Marioara Frăţilă. Colegii Marioarei, Luchia Modorean, Constantin Mogue, Radu Hârjoabă, Petru Grama, Stelian Vaida şi Mitică Paraschiv lucrează cot la cot, ca o echipă pentru a duce, spre mai bine, viitorul oamenilor. Coordonatorul activităţii asociaţiei de la Târgu-Jiu, Cristina Drăgulescu recunoaşte că munca angajaţilor nu este deloc uşoară şi că salariile sunt destul de mici, însă, spune că echipa de la Târgu-Jiu este una dintre cele mai consolidate echipe din ţară, fundaţia umanitară având filiale în câteva oraşe din ţară. „Este greu, sunt cheltuieli mai, însă, aceşti oameni trec peste orice. De multe ori le-a fost greu, de multe ori au trecut prin momente grele şi vroiau să renunţe, însă, şi-au revenit. Nu oricine este făcut pentru munca asta, e grea, însă, aduce satisfacţii. Este o muncă de echipă, este un serviciu unde trebuie să fi puternic. Oamenii sunt diferiţi, pot reacţiona diferit. Spre exemplu în iarna asta doar două zile au stat acasă, pentru că nu s-a putut circula. În rest au lucrat normal”, a spus Cristina Drăgulescu, coordonatorul activităţii de la Târgu-Jiu.

    Primul pas către o viaţă mai bună…

    Ieri Asociaţia Copiilor Abandonaţi a făcut din nou o donaţie, de 2.400 de lei, donaţie care a mers spre o adolescentă, care necesită de urgenţă o intervenţie chirurgicală la picioare. Ioana Simona este din Râmnicu-Vâlcea şi se pare, de când se ştie a avut probleme de sănătate. Mai întâi cu mâinile, acum cu picioarele. Ioana Simona Mitroescu are nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, însă, familia ei nu o poate ajuta, veniturile fiind destul de reduse. Trăiesc cu ajutorul bunicilor, care îi mai ajută cum pot, pentru procurarea medicamentului de care are nevoie fetiţa. Însă, cu toate problemele, Simona Ioana luptă şi merge la şcoală zi de zi, fiind elevă în clasa a XII-a la un liceu din oraş. De la Zătreni până în Vâlcea sunt zeci de kilometri, pe care, Ioana Simona îi parcurge uneori pe jos, în ciuda problemelor la picioare. Asociaţia Copiilor Abandonaţi a făcut primul pas în ajutorarea acestei adolescente, noi trebuie să îl facem pe următorul. Fetiţa are planuri mari şi vrea atunci când se va face bine să îşi continue studiile şi să ajungă pe scara valorilor. Luptă pentru viaţa ei şi noi trebui să luptăm alături de ea. Persoanele care sunt interesate să o ajute pe Simona pot lua legătura cu familia, care stă în comuna Zătreni. Din păcate nu vă putem pune la dispoziţie un cont bancar sau un telefon.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: