spot_img
Altele
    AcasăSocialDupă contestarea notelor, 72 de elevi mai fericiţi

    După contestarea notelor, 72 de elevi mai fericiţi

    Emoţii au avut la începutul săptămânii şi absolvenţii de gimnaziu, care au aşteptat rezultatele contestaţiilor depuse în week-end. Nu mai puţin de 300 de lucrări au fost supuse reevaluării, potrivit solicitărilor depuse de elevi, iar ponderea nemulţumirilor a apărut pentru modul de notare, la proba de limba şi literatura română. Din cele 172 de lucrări contestate la această probă, 72 au obţinut notă mai mare faţă de cea din centrele de evaluare. Diferenţe favorabile au apărut şi în cazul a 37 de lucrări reevaluate la matematică. Miercuri şi joi, elevii vor completa fişele cu opţiunea liceelor.

    Vacanţa îşi intră încet-încet în drepturi şi pentru elevii de clasa a VIII-a, care au scăpat de probele evaluării naţionale, dar nu şi de emoţiile contestaţiilor. Ieri dimineaţă au scăpat şi de această grijă, iar 72 de elevi se pot considera fericiţi. În tot atâtea situaţii, lucrările au fost recorectate şi au fost modificate cu note mai mari, dar până în maxim 50 de sutimi. Conducerea Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”, a avut pregătite de la primele ore ale dimineţii rezultatele contestaţiilor iar din cele 14 solicitări depuse pentru ambele probe, şapte au primit răspuns pozitiv. Astfel, „am avut în creştere modificări de note pentru şase lucrări la română şi una la matematică. Nu au fost probleme deosebite, iar cazuri de scăderea a notei nu am avut. Ne bucură că au fost acceptate cererile la recorectarea lucrărilor, este în interesul elevilor. Probabil la evaluarea iniţială au fost strecurate erori „a precizat directorul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”, Aurel Popescu.

    Elevii optează pentru liceu

    Exemplele care susţin modificarea notei iniţiale în limita a 50 de sutimi au fost furnizate de reprezentanţii şcolii. Notele de 7,85 sau 8, 85 au devenit după soluţionarea contestaţiei 8, 45 şi respectiv 9,50, dar sunt cazuri în care o nota de genul 3,70 a devenit 4, 30. Mediile cele mai mici nu opresc practic elevii să intre la liceu, dar ocupă locurile care rămân în a treia sesiune de admitere. Cele mai multe rezultate modificate după recorectare sunt la română, unde 72 de lucrări au fost din nou evaluate, dar favorabil faţă de notarea iniţială, iar nemodificate au rămas ca punctaj alte 100 de teze. În cazul a două cereri de contestaţii la matematică, lucrările au fost notate cu mai puţin, iar 79 au rămas cu nota nemodificată. Pentru 37 de elevi însă, zâmbetul a fost garantat după soluţionare, de cele 37 note în creştere. Pe 29 şi 30 iunie, la secretariatele şcolilor elevii însoţiţi de părinţi trebuie să completeze fişele cu opţiunea liceelor, iar admiterea se face prin repartizarea computerizată în trei sesiuni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: