spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSocialFotografie cu Brâncuși și câinele său vândută la licitație cu 14.000 de...

  Fotografie cu Brâncuși și câinele său vândută la licitație cu 14.000 de euro

  O fotografie cu sculptorul Constantin Brâncuși și cățelușa sa, Polaire, alături de puiul ei, realizată de Man Ray (1890-1976) la Paris, a fost cumpărată cu suma de 14.000 de euro, la licitația unei colecții de avangardă organizată, zilele trecute, online de Artmark. Prețul de pornire a fost de 5.000 euro.

  O altă fotografie realizata de Wayne Miller – „Main et maillet de Brancusi” (Mâna și ciocanul) a fost cumpărată cu 4.500 de euro. Fotografia care  sugerează forța și dibăcia sculptorului român a avut un preț de pornire de doar 500 de euro și a urcat până la 4.500.

  Relația specială a lui Brâncuși cu câinele său

  Brâncuși a primit cadou de la o americancă un câine din rasa Samoyed pe care l-a numit „Polaire“. Marele sculptor a devenit nedespărțit de câinele său. Mergea însoțit de Polaire la teatru, cinematograf sau la cafenea. La teatru avea o lojă rezervată pentru el și căinele său.

  „Polaire“ a fost fotografiată și pictată de mari moderniști, printre care Man Ray și Edward Steichen. Câinele a devenit un fel de celebritate în lumea artistică pariziană. Prietenii întrebau mereu de „Polaire“ în scrisorile lor.

  „Un colier alb pe nume Polaire obişnuia să fie însoţitorul său constant, întărind impresia de păstor, care, având capul copleşit de păr, umerii largi şi o anumită reţinere obişnuită, părea să fie printre prietenii săi”, a menționat poetul american William Carlos Williams.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: