spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăSocialGorjenii pot deveni salvamari sau scafandri

    Gorjenii pot deveni salvamari sau scafandri

    Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România organizează 8 seminarii, având ca obiectiv informarea şomerilor, referitor la derularea unor cursuri de formare profesională. Astfel că, şi gorjenii sunt invitaţi să participe la astfel de cursuri, care sunt de un real folos şi care, pe deasupra sunt gratuite. Mai mult decât atât, cursanţii primesc şi o indemnizaţie lunară pe perioada cursurilor.

    Gorjenii care şi-au dorit toată viaţa să urmeze un curs de calificare, pentru a deveni scafandrii sau salvamari, au acum posibilitatea de a face acest lucru. Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România organizează 8 seminarii, având ca obiectiv informarea şomerilor, referitor la derularea unor cursuri de formare profesională. Gorjenii, care doresc să se înscrie la aceste cursuri trebuie să ştie că nu vor scoate nici un ban din buzunar şi mai mult decât atât, vor primi şi o indemnizaţie, pe perioada desfăşurării cursurilor. În acest sens, pentru promovarea, dar şi informarea viitorilor cursanţi în acest domeniu interesant şi nou pentru cei din Gorj, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România organizează joi, 10 noiembrie, în Târgu-Jiu la Hotel Brâncuşi, un seminar în care vor fi abordate toate aceste teme, alături de profesionişti. Seminariile fac parte din proiectul „Salvamari şi Scafandri pentru Economie Românească” şi au ca obiectiv principal trimiterea de informaţii utile şomerilor interesaţi de recalificare profesională. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, în cadrul acestui proiect vor fi recrutaţi şi calificaţi 432 de salvamari şi 144 de scafandri şi vor fi deschise opt birouri de informare şi asistare.

    Prima şcoală de scafandri şi salvamari din România

    Cursurile de formare în ocupaţia de salvamar vor avea o durată de două luni, perioadă în care cursanţii vor forma grupe a câte 28 participanţi la secţiunea teoretică şi a câte şase participanţi la secţiunea practică. Aceştia vor studia primul ajutor în caz de înec, resuscitarea cardio respiratorie, măsuri de siguranţă în executarea acţiunilor de salvare, dar şi elemente de medicină, anatomie, fizică. Cursul de scafandri va dura trei luni şi se va desfăşura în grupe a câte 18 participanţi la secţiunea teoretică şi grupe a câte şase participanţi la secţiunea practică. Pentru a obţine o diplomă de calificare certificată de Ministerul Educaţiei, scafandrii şi salvamarii vor fi nevoiţi să-şi demonstreze aptitudinile în condiţii reale, pe plajă şi în mare, după terminarea cursurilor. Pentru gorjeni, acest curs de calificare poate deveni mai mult decât o oportunitate, pentru viitor. Tot ce trebuie să ştie, atunci când hotărăsc să se înscrie la aceste cursuri, este să înoate. Funcţionarea birourilor de consiliere va fi asigurată de Blocul Naţional Sindical, parteneri ai acestui proiect. De menţionat este faptul că proiectul „Salvamari şi Scafandri pentru Economia Românească” este un proiect co-finanţat din fonduri europene, valoarea acestuia atingând suma de 4.300.000 lei. Proiectul vizează şi înfiinţarea primei şcoli de scafandri şi salvamari din România iar gorjenii pot participa şi ei la clădirea acestui vis, de a avea o şcoală în acest domeniu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: