spot_img
Altele
    AcasăSocialÎn vizită la fabrica de pâine

    În vizită la fabrica de pâine

    Elevii de la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au vizitat ieri o fabrică de pâine din Târgu-Jiu. Acţiunea educativă a marcat un nou episod al programului „Şcoala altfel”, derulat pe parcursul întregii săptămâni. Copiii au participat cu mult interes la paşii tehnologici pe care i-au observat cu mult interes şi şi-au satisfăcut curiozităţile.

    O nouă zi, noi activităţi tematice pentru elevii care au parte între 2 şi 6 aprilie de acţiuni extracurriculare. Un grup de elevi de la Şcoala „Constantin Brâncuşi” a avut ocazia ieri să asiste la importanţi paşi tehnologici în fabricarea pâinii. Nerăbdători, micuţii au pornit în vizitarea fabricii, nu înainte de a primi echipamentul necesar pentru un tur în cele mai bune condiţii. Nu mică le-a fost mirarea să vadă că pâinea trece prin frământat şi dospit, ca la mama acasă. Un băieţel şi-a adus aminte chiar că a văzut paşii aceştia la mama şi bunica, iar ieri la fabrică vedea mâini harnice care făceau acelaşi lucru, dar la scară mai mare. Specialiştii le-au explicat copiilor cum decurge procesul tehnologic, iar micuţii au luat aminte la tot ce au auzit. Cei mai curioşi au avut chiar ocazia să se implice dând o mână de ajutor angajaţilor. Rând pe rând, paşii tehnologici au fost parcurşi de copiii care au devenit extrem de curioşi. La unison au spus că vizita li se pare extrem de utilă şi antrenantă. Tudor Turtoi, directorul fabricii a explicat copiilor cât de important este şi în ce constă procesul tehnologic. „Coca se amesteca, devine aluat, îl modelăm, dospim şi facem pâine”, a precizat directorul fabricii. Elevii nu au omis să spună că ingredientele sunt făina, apa, drojdia şi sarea, doar că la fabrică se pun toate la scară mare. Mai mult, atracţiile principale au venit de la cornul primit la şcoală şi chiar cozonacul aromat cu nucă şi cacao, pentru că au aflat şi văzut cum se prepară. Nu doar copiii au fost încântaţi de prilej, ci şi specialiştii fabricii, care au putut contribui la educaţia micuţilor. „Vizitarea fabricii este extrem de instructivă la vârsta şcolară. Odată cu derularea programului « şcoala altfel » am invitat un grup de copii de la o şcoală din oraş pentru a vedea procesul tehnologic al pâinii şi cornului şcolar. Scopul vizitei a fost să înţeleagă că totul se face natural, fără conservanţi, mai ales că produsul se adresează elevilor. Au văzut ce presupune tehnologia şi cu siguranţă, acţiuni de genul acesta le pot deschide orizonturi şi pot descoperi talent pentru producţie”, a mai declarat reprezentantul fabricii.. Bucuria copiilor a fost sporită de faptul că nu au plecat oricum de la fabrică, ci îndulciţi cu produse proaspete şi apetisante. La unison au spus că îşi doresc să lucreze într-o astfel de fabrică şi cu siguranţă ziua de ieri nu va fi uitată prea curând. Următoarele zile vor deschide alte uşi copiilor de clasele I-VIII şi de liceu. Elevii de la Şcoala „Constantin Brâncuşi” vor avea parte astăzi de peripluri educative la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” şi Muzeul de Artă. Până vineri vor face acţiuni diverse şi se vor implica în educaţie, jucându-se şi participând la concursuri.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: