spot_img
12 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăSocialUCB şi mai multe şcoli şi colegii, reunite întrun consorţiu la Târgu-Jiu

    UCB şi mai multe şcoli şi colegii, reunite întrun consorţiu la Târgu-Jiu

    Preşcolarii, elevii de gimnaziu, liceu, dar şi studenţii gorjeni ar putea să facă parte dintro mare familie. Un proiect ambiţios ar putea să ia viaţă la Universitatea „Constantin Brâncuşi” prin realizarea unui consorţiu la care să îşi aducă concursul cadrele didactice de la mai multe colegii şi şcoli de prestigiu din municipiu şi judeţ.

    Învăţământ de calitate şi produse ale unor medii şcolare care trebuie să aibă un rol vital în formarea tinerilor. Aceasta se vrea viitorul consorţiu educaţional, care ar aduce multe avantaje pentru zonă şi nu numai. Cum educaţia începe de la grădiniţă, continuată apoi cu paşi corespunzători prin gimnaziu şi liceu, se desăvârşeşte la Facultate, unde vorbim de resursă umană şi cei care doresc să-i calce pe urme. Iniţiativa aparţine Universităţii „Constantin Brâncuşi” prin vocea preşedintelui Senatului, Adrian Gorun, care vorbeşte în prezent de tatonări cu directori de licee şi discuţii incipiente cu cadre didactice care nu au obiecţii. Vor fi consultate şi autorităţile locale totul derulându-se sub cupola proiectului pe care conducerea Senatului îl vrea realizat.

    Vizat şi mediul rural

    Consorţiul poate să se extindă şi la şcoli sau licee de elită din judeţ care vor să participe, mai ales din mediul rural. „Suntem în perioada de a creiona proiectul, să constituim un pol de excelenţă, deocamdată pe zonă, având acces şi unităţile din mediul rural. Fireşte, vom dezbate acest lucru în consiliile profesionale. Vom porni cu unităţi din învăţământul preuniversitar, unde am purtat discuţii cu o parte din directori, vizate fiind, pe lângă universitate, colegii foarte bune. Vrem să fie un proiect pilot şi din start spun că nu ne axăm doar pe colegiile sau şcolile din Târgu-Jiu”, a declarat Adrian Gorun, preşedinte Senat UCB Târgu-Jiu.

    Avantajele consorţiului

    Ce presupune consorţiul? Locaţiile colegiilor ar rămâne cele care sunt, dar spaţiile ar putea fi folosite în avantaje reciproce. Mari modificări nu ar apărea nici la sursele de finanţare, nu în detrimentul unei bune funcţionări. Şi câţiva agenţi economici ar putea fi antrenaţi în consorţiu care să asigure elevilor practica. „Nu este vorba să aducem cheltuieli suplimentare, acestea vor fi prea mici şi nu este vorba de a avansa mai mult în cheltuieli, decât cele care sunt în prezent. Părerea mea este că va fi un buget echilibrat. Plusul vine mai degrabă din produsele educaţiei şi dintro creştere în calitate a acesteia. Este vorba de un proiect de lungă durată care să pună laolaltă toate forţele care pot sprijini dezvoltarea educaţiei”, a declarat Adrian Gorun, preşedinte Senat UCB Târgu-Jiu.

    Preşedintele Senatului este hotărât să pună pe roate proiectul, iar o primă dezbatere în acest sens va avea loc cât de curând, după finalizarea examenului de Bacalaureat. Pe 18 iulie la UCB se deschide sesiunea de admitere, pentru 2014-2015 fiind bugetate 400 de locuri.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: