spot_img
Altele
    AcasăSocialO nouă filială a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson

    O nouă filială a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson

    Persoanele cu dizabilităţi au nevoie de atenţie şi sprijin instituţionalizat, iar un exemplu de acţiuni posibile, în acest sens, vine de la Asociaţia de luptă împotriva Bolii Parkinson, care inaugurează, astăzi, Filiala Oltenia. Medici, dar şi autorităţi locale, invitate la eveniment, vor puncta întro conferinţă de presă importanţa şi necesitatea unui astfel de for medical, dar vor marca şi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

    Astăzi va fi inaugurată filiala Oltenia a Asociaţiei de Luptă împotriva Bolii Parkinson. Evenimentul are loc de la ora 11.00, la sala de conferinţe a Hotelului Brâncuşi, în cadrul unei conferinţe de inaugurare. Prilejul se vrea totodată marcarea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătorită anual la data de 3 decembrie. În organizarea evenimentului se implică şi compania de comunicare medicală Houston NPA. Conferinţa de inaugurare va da posibilitatea unor dezbateri şi sublinieri cu privire la importanţa luptei împotriva bolii Parkinson, sublinieri pe care le vor face cadre medicale invitate la eveniment, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Printre invitaţi sunt anunţaţi Dan Raican, preşedintele Asociatiei de Luptă impotriva Bolii Parkinson, Nicolae Dobrotă, preşedintele Filialei Oltenia a Asociaţiei de Luptă impotriva Bolii Parkinson, dar şi Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Dobriţa.Toţi cei prezenţi vor putea afla mai multe despre statutul persoanelor cu dizabilităţi în România, dificultăţile medico-sociale, pe care le întâmpină persoanele cu boala Parkinson şi nu în cele din urmă, rolul Asociaţiei de Luptă impotriva Bolii Parkinson în sprijinirea pacienţilor si apărarea intereselor acestora.

    Rolul şi atributele asociaţiei, în ţară

    Asociaţia de Lupta impotriva Bolii Parkinson este singura organizație non-guvernamentală din România care apără drepturile și interesele celor peste 72.000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson la nivel național. Proiectele Asociatiei de Lupta impotriva Bolii Parkinson urmăresc să creeze o punte de legătură între pacienții diagnosticați cu boala Parkinson, familiile și îngrijitorii lor, membrii echipei medicale care se ocupă de tratarea acestei afecțiuni, autoritățile din domeniul sanitar și jurnaliștii care acoperă subiecte de sănătate. Informarea corectă a persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson privind accesul la tratament, navigarea în sistemul sanitar, drepturile medico-sociale ale pacienților, cele mai recente noutăți științifice în domeniu, dar şi încurajarea unei comunicări eficiente medic-pacient-îngrijitor sunt printre obiective de interes major, pe care filiala Oltenia le va păstra în atenţie.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: