spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăSocialPeste 2000 de profesori de chimie, formaţi profesional

    Peste 2000 de profesori de chimie, formaţi profesional

    Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a mai punctat încă o realizare. Ieri a avut loc lansarea portalului www.prochimie.ro, site promovat în cadrul proiectului „Formarea continuă a profesorilor de chimie în societatea cunoaşterii”. Proiectul are ca scop, după cum spune şi denumirea formarea şi dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice, care predau chimie de a implementa un curriculum. Nu mai puţin de 2000 de cadre didactice, din 21 de judeţe vor fi formate profesional, totul pentru dezvoltarea educaţiei şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ.

    „Formarea continuă a profesorilor de chimie în societatea cunoaşterii” este un proiect care are ca scop formarea şi dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice, care predau chimie. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 21 de luni şi cuprinde două module, respectiv „Abilitare curriculară în ştiinţe” şi „Managementul carierei didactice”, prevăzute fiecare cu câte 89 de ore şi 25 credite profesionale transferabile. Ieri a avut loc lansarea portalului www.prochimie.ro, site promovat în cadrul proiectului „Formarea continuă a profesorilor de chimie în societatea cunoaşterii”, un pas important care îi va ajuta pe profesorii de chimie să comunice cu ajutorul calculatorului, on-line, să desfăşoare lecţii, dar şi să se formeze continuu, ajutaţi fiind de aceste tehnici moderne. Potrivit managerului de proiect, Camelia Tomescu „Universitatea « Constantin Brâncuşi » din Târgu-Jiu derulează, începând cu luna septembrie a anului 2010, un proiect POSDRUM, « Formarea continuă a profesorilor de chimie în societatea cunoaşterii ». Astăzi are loc un pas important, de bază al proiectului. Este vorba de lansarea portalului acestui proiect, este vorba de o platformă, menită să asigure iniţierea formatorilor şi a cadrelor didactice în utilizarea tehnologiilor moderne, iar pe de altă parte îi ajută pe cursanţii celor două programe de formare să parcurgă orele on-line, care sunt aferente programelor de formare. A început deja formarea, pe unul dintre cele două programe, încă din luna iunie, astfel că după ce va fi lansat portalul, formatorii vor putea să îşi desfăşoare activităţile on-line, aşa cum prevede proiectul”. Camelia Tomescu a mai declarat faptul că proiectul s-a desfăşurat conform graficului de activităţi iar roadele au fost pe măsura muncii depuse. „Proiectul s-a desfăşurat conform graficului de activităţi, am obţinut şi rezultate foarte bune şi satisfăcătoare pentru noi. Astfel că, am reuşit să acredităm cele două programe de formare continuă, fără de care nu ar fi fost posibilă derularea proiectului şi deasemenea am reuşit să facem şi o evaluare de impact, să ne putem face o imagine despre impactul pe care îl au aceste programe de formare, asupra grupurilor ţintă, a cadrelor didactice şi a celor ineresaţi de aşti cât mai multe despre acest proiect. După finalizarea acestui proiect, platforma ce va fi lansată astăzi va rămâne la dispoziţia tuturor cadrelor didactice care au ca disciplină chimie, dar şi la dispoziţia tutuor cadrelor care au nevoie de o formare continuă modernă”, a mai declarat Camelia Tomescu.

    Planuri de viitor

    Proiectul se adresează cadrelor didactice din 21 de judeţe, acelor, în speţă care predau chimia. Nu mai puţin de 2000 de dascăli vor fi certificaţi, prin cele două module de formare în domeniul chimie, în cadrul căreia se va dezvolta un amplu proces de schimb de bune practici. Planurile merg mai departe, astfel că „intenţionăm să înfiinţăm în toate judeţele vizate de proiect, 21 de judeţe din ţară centre de formare continuă. Aceste centre îşi vor desfăşura activitatea până la sfârşitul priectului, care vor rămâne în continuare centre de formare continuă pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, aceştia putând să urmeze cursuri de formare profesională, în regim cu taxă”, a mai adăugat Camelia Tomescu, manager proiect. Portalul „inaugurat” ieri va fi administrat şi actualizat permanent şi v avea rol funcţional în derularea formării, dar şi în zonă de comunicare a comunităţii cadrelor didactice.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: