spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăSocialPeste 3.500 de elevi din Gorj s-au înscris la cursurile remediale

  Peste 3.500 de elevi din Gorj s-au înscris la cursurile remediale

  Peste 3.500 de elevi din județul Gorj s-au înscris la cursurile remediale din cadrul programului naţional pilot de tip „Şcoală după şcoală”, care a început de luni, 8 martie. De aceste cursuri pot beneficia elevii de gimnaziu și din clasele primare

  Nicolae Negrea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, a spus că cei mai mulți elevi care s-au înscris în acest program sunt din clasa a VIII-a. De asemenea, cei mai mulți elevi care au dorit să urmeze cursuri remediale sunt de la Școala Gimnazială Țânțăreni, Școala Gimnazială „Voievod Litovoi“ din Târgu Jiu, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ din Târgu Jiu, Colegiul Auto „Traian Vuia“ din Târgu Jiu, Colegiul Național „George Coșbuc“ Motru.

  „După noile modificări ale programului, se pot înscrie permanent pentru că toți elevi care au probleme în recuperarea materiei. Cursurile se vor desfășura după programul profesorilor și elevilor, de comun acord cu elevii, părinții și reprezentanții legali. Dacă sunt puțin elevi înscriși, vor fi repartizați la școlile cele mai apropiate“, a spus Nicolae Negrea.

  Disciplinele la care se fac cursuri remediale

  Cursurile se fac la disciplinele Limba și literatură Română, Matematică și Științe.

  Elevii pentru care sunt organizate orele de recuperare sunt cei care nu a avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului; se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau au situaţia şcolară neîncheiată la cel puţin o disciplină; au nevoie de această activitate având în vedere rezultatele şcolare obţinute în semestrul anterior sau la evaluarea iniţială de la începutul semestrului II.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: