spot_img
26.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateReacția Asociației Municipiilor, după ce Guvernul vrea să transfere primăriilor finanțarea transportului...

  Reacția Asociației Municipiilor, după ce Guvernul vrea să transfere primăriilor finanțarea transportului local al elevilor

  Asociația Municipiilor din România (AMR) solicită Ministerului Educației Naționale și Ministerului Finanțelor Publice să respecte legislația în vigoare privind asigurarea finanțării transportului elevilor în interiorul municipiilor / orașelor de la bugetul de stat.

  Conform unui proiect de ordonanță de urgență, inițiat de MEN, se intenționează modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, astfel încât NU se va asigura finanțarea transportului local al elevilor (in interiorul municipiilor/orașelor) din bugetul de stat, transferând această obligație autorităților locale.

  „Aprobarea acestei ordonanțe de către Guvernul României, prin care se încearcă modificare legislației privind finanțarea de la bugetul de stat a transportului elevilor, prin OUG, după aprobarea bugetului în Parlament, este de natură să creeze dezechilibre bugetare pe care municipiile nu le pot asigura din surse proprii, punând în pericol chiar funcționarea eficientă a sistemului de învățământ preuniversitar la nivel național.

  Totodată se încalcă unul din principiile autonomiei locale conform căruia nu se pot transfera responsabilități către autoritățile locale fără asigurarea sursei de finanțare“, se arată într-un comunicat de presă semnat de către Emil Boc, președintele AMR și primarul municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: