spot_img
Altele
    AcasăSocialPneumologi de la importante centre de specialitate din țară se reunesc la...

    Pneumologi de la importante centre de specialitate din țară se reunesc la Târgu-Jiu

    Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de Societatea Română de Pneumologie-Secțiunea de Tuberculoză, Consiliul Judeţean Gorj, Universitatea “Constantin Brâncuși” și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 15-16 mai 2014 cea de-a V-a ediție a conferinței naționale interdisciplinare „Patologia respiratorie în practica medicală curentă”, la Hotel Brâncuși din Târgu-Jiu.

    Evenimentul se desfășoară sub egida Societății Române de Pneumologie – Secțiunea de Tuberculoză si este coordonat de către unul dintre cei mai de seamă medici gorjeni, Profesorul Universitar Doctor Constantin Marica, actual vicepreședinte al Societății Române de Pneumologie și expert TB și MDR al Organizației Mondiale a Sănătății. Președintele Comitetului de Organizare este Dr. Ktp. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Printre liderii de opinie care au confirmat prezența se află: Prof. univ. dr. Constantin Marica, Conf. univ. dr. Mimi Nițu, Conf. dr. Paraschiva Postolache, Conf. univ. dr. Oana Cristina Arghir, Conf. univ. dr. Marian Olaru, Asist. univ. dr. Beatrice Mahler, Asist. univ. dr. Radu Matache, Dr. Iulia Capitănescu, Dr. Spiridon Dumitrescu, Dr. Gindrovel Dumitra, Dr. Mihaela Udrescu, Dr. Nicolae-Iordache Iordache, Dr. Emilia Tabacu, Dr. Mihaela Mitrea, Dr. Dalia Manolache, Dr. Vlad Poroch, Dr. Roxana Mîndru, Dr. Sebastian Smâdu și mulți alții.

    Cea de-a 5 ediţie a Simpozionului Național de Boli Respiratorii de la Târgu-Jiu are ca temă principală „Evitarea diagnosticului tardiv în patologia cronică respiratorie”. Simpozionul anual devenit deja tradiție în peisajul manifestărilor medicale reunește anul acesta pneumologi, infecționiști, medici de familie, kinetoterapeuți și specialiști în chirurgie toracică și oncopaliație. Programul este creditat cu 14 puncte EMC pentru medici (9 simpozion și 5 curs pre-simpozion) și 12 pentru asistenții medicali. „Am ales ca temă centrală anul acesta diagnosticarea tardivă a afecțiunilor respiratorii cronice deoarece consecințele acestei situații sunt dramatice. Începând cu medicul de familie, care trebuie să cunoască simptomatologia unei afecțiuni cronice respiratorii și să trimită urgent pacientul la medicul specialist pneumolog, până la diagnosticele uneori eronate sau superficiale, trebuie să recunoaștem pilonul rezistenței în acest fenomen. Așa cum spunea Laenec, marele pneumolog al secolului trecut, inventatorul stetoscopului, “în pneumologie poți să fii surd, dar nu orb”, deci medicul de familie trebuie să recunoască simptomatologia și să trimită urgent la medicul specialist pneumolog” a declarat coordonatorul programului medical, Prof. Dr. Constantin Marica, într-un interviu acordat organizatorilor simpozionului.

    „Tematica acestei ediții reunește infectii respiratorii TB și nonTB, reabilitare pulmonară si kinetoterapie pentru pacienții cu boli pulmonare cronice, proceduri moderne în chirurgia toracică, oncopaliație, cenusăreasa patologiei respiratorii în țara noastră și, nu în ultimul rând, date despre endemia TB și diagnosticul modern genetico-molecular. Dacă în urmă cu câțiva ani la nivelul diagnosticului rapid genetico-molecular în TB România se afla printre ultimele țări ca și dotare, acum putem afirma cu tărie că avem centre de diagnostic molecular și specialiști în acest domeniu în aprox toate centrele universitare din țară” a mai precizat Prof. Dr. Constantin Marica, referindu-se la modalitatea de alegerea a temelor din programul științific al manifestării.

    „Mă bucur să fiu din nou gazda acestui eveniment care și-a confirmat calitatea prin lectori, participanți și parteneri. La această a cincea ediție v-am pregătit un program care aduce în prim plan teme sensibile deosebit de interesante, această întâlnire fiind o nouă ocazie de a dezbate subiecte din sfera pneumologiei aflate la intersecția mai multor specialități medicale, tocmai pentru a facilita comunicarea și a genera soluții pertinente în gestionarea bolilor respiratorii, toate în beneficiul final al pacientului” a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, președintele Comitetului de Organizare al evenimentului.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: