spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSe caută un buget consistent pentru salariile de la CEO

  Se caută un buget consistent pentru salariile de la CEO

  Complexul Energetic Oltenia găzduiește luni o nouă ședință a Comisiei de Negociere a Contractului Colectiv de Muncă. Sindicatele cer un adaos lunar de 1.200 de lei la salariul de bază și un fond consistent pentru creșterea salariilor

  Discuțiile vor avea loc de la ora 11,00, la sediul Sucursalei Miniere din municipiul Târgu Jiu. Principala temă a negocerilor ajunse aproape de final o reprezintă salariile angajaților Complexului Energetc Oltenia. Este vorba de ce 11.200 de mineri și energeticieni, la care se vor adăuga cel mai probabil alte câteva sute de muncitori în perioada imediat următoare. Este vorba de circa 600 de persoane care vor deservi grupul de 330 de MW care se va redeschide în curând, ca urmare a creșteri necesarului de energie la nivel național. În fapt, conducerea Complexului Energetic Oltenia a convenit cu Guvernul să pună în funcțiune din luna mai încă un grup energetic.

  Pentru ca acest lucru să fie posibil este necesar ca să fie crescută producția de cărbune de la nivelul carierelor miniere existente. Nu vor fi deschise cariere miniere noi. Cei 600 de muncitori vor activa atât în zona minieră, cât și la termocentrale. Așadar, negocerile pentru salarii care au loc în cadrul Contractului Colectiv de Muncă vor viza implicit și lefurile noilor angajați. Sindicatele din cadrul companiei au solicitat deja sume consistente pentru a se putea produce majorări care să îi mulțumească pe mineri și enegeticeni. Se va vedea dacă administrația companiei va avea sumele necesare pentru a acoperi creșterea de salarii cerută de federațiile reprezentative în Comisia de Negociere. Cert este că mai sunt două săptămâni în care se mai poate negocia Contractul Colectiv de Muncă. Acesta trebuie să fie semnat până la finalul lunii martie și depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Noul Contract Colectiv de Muncă va trebui să intre în vgoare pe 1 aprilie, când expiră actualul Contract Colectiv de Muncă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: