spot_img
13.2 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăSocialServiciul de Ambulanţa Gorj, prea sărac pentru voluntari

    Serviciul de Ambulanţa Gorj, prea sărac pentru voluntari

    Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj nu mai doreşte voluntari, chiar dacă aceştia suplinesc lipsa angajaţilor plătiţi. Voluntarii sunt refuzaţi întrucât unitatea medicală nu are posibilitatea să asigure echipamentele de protecţie obligatorii prin lege. În aceste condiţii, Ambulanţa rămâne cu deficit de forţă de muncă, iar cei care doresc să presteze gratis activitate în domeniul de urgenţă sunt refuzaţi din lipsa banilor pentru îmbrăcăminte specială.

    Serviciile de voluntariat au ajuns să fie refuzate. Deşi pare greu de crezut, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, din lipsa banilor pentru echipamente, cererile celor care vor să practice gratis sunt respinse. „Avem cam 10 voluntari, au mai venit în ultima perioadă două cereri, pentru că acestea se aprobă în Comitetul director. O să luăm decizia de limitare a acestor posturi pentru că nu avem echipament, iar voluntarii angajaţi trebuie să poarte echipament de protecţie ca şi angajaţii. Noi nu avem decât cinci rânduri de echipamente şi vrem ca atunci când termină seria unii să îi putem băga pe ceilalţi. Nu am buget pentru achiziţionarea echipamentelor pentru ei că nu au calitatea de angajaţi. Dacă am avea 100 de voluntari vă daţi seama ce buget aş avea nevoie!? În asemenea condiţii ne-am propus să ne limităm la cinci ca să le putem oferi şi echipamente de protecţie” a declarat Marinică Niculescu, manager SJA Gorj.

    Cei care au studii de specialitate şi nu sunt primiţi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj pot solicita să fie acceptaţi ca practicanţi şi la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Voluntarii sunt bine primiţi, suplinind lipsa de personal. „În acest moment avem un număr de 23 de voluntari care îşi desfăşoară activitatea pe majoritatea secţiilor noastre. Este un beneficiu adus instituţiei noastre pentru că ei nu sunt remuneraţi, iar pe de altă parte, aceştia au aceleaşi obligaţii ca un angajat obişnuit, drept pentru care este un plus pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu”, a declarat Tiberiu Tătaru, manager SJU Târgu-Jiu.

    De cele mai multe ori, după ce capătă experienţă prin voluntariat, practicanţii pleacă şi îşi găsesc locuri de muncă în domeniul medical în alte judeţe.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: