spot_img
Altele
    AcasăSocialZilele porţilor deschise pentru studenţii economişti, la UCB

    Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti, la UCB

    Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, graţie unui parteneriat cu Banca Naţională a România, a fost, ieri, gazda celei de-a treia ediţii a proiectului „BNR-Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”. Mai tinerii „învăţăcei” au participat la dezbateri, pe probleme economice, alături de „maeştrii” în domeniu, respectiv reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României.

    Proiectul, iniţiat în anul 2009 are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere în mediul universitar, a activităţii băncii centrale, a rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor acesteia în economia românească. Dacă în faza pilot, proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu doar patru universităţi, anul acesta au fost implicate 14 universităţi partenere, printre care şi universitatea târgujiană, graţie implicării conducerii, dar şi dorinţei ca studenţii care activează în domeniul economic, să fie cât mai pregătiţi pentru a fi integraţi în sistem, după finalizarea studiilor. Prezentă la eveniment, în calitate de partener al proiectului şi implicit cunoscător al domeniului economic, Gabriela Babucea, decan al Facultăţii Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul UCB Târgu-Jiu, a declarat faptul că studenţii se implică în proiect şi sunt cât se poate de cooperanţi. „Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor este implicată zilele acestea într-o serie de manifestări, prilejuite de desfăşurarea proiectului « „BNR-Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” ». Urmează ca studenţii să aleboreze eseuri pe tema stabilită, să participe la un concurs naţional, lucrări care vor fi selectate de consilierii BNR. În cadrul conferinţei, a fost o întâlnire de lucru cu cadrele didactice de la facultate. Apoi a urmat o altă conferinţă, susţinută de Marin Dina, cu o temă destuul de interesantă « Economia după criză. Ce a fost va mai fi ? ». Conferinţa s-a adresat atât mediului academic, cadrelor didactice, dar şi invitaţilor din sistemul financiar”, a spus Gabriela Babucea, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. În cadrul conferinţei, prilejuită de acest parteneriat, Mircea Mureşan, director adjunct Comunicare, Banca Naţioanală a României a declarat că se simte onorat de faptul că se află în Gorj şi mai ales de această colaborare.
    „Universitatea târgujiană este cea mai tânără, cea mai nouă, intrată în parteneriat, după auspiciile proiectului nostru. Tema crizei este o temă complexă, care merită studiată, în toate aspectele ei”, a spus Mircea Mureşan, director adjunct Comunicare, Banca Naţională a României. Finalul conferinţei de ieri i-a fost „atribuit” membrului Consiliului de Administraţie al BNR, Marin Dinu, care a dezbătut problema actuală a României şi a întregii Europe, şi anume criza şi dealtfel soluţii economice, care ar putea fi aplicate, în cazul acestui „proces”. În prima etapă a proiectului desfăşurat de UCB, 23 de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice au participat la sediul Agenţiei BNR Gorj, la seminarii interactive, conduse şi moderate de lectori din BNR, pe teme precum: repere din istoria BNR, emisiune, politică monetară, pieţe, stabilitate financiară, urmând ca în cea de-a doua etapă a proiectului, începând cu luna ianuarie 2012, studenţii să elaboreze o serie de eseuri pe baza unei tematici stabilite.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: