spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
marți, mai 7, 2024
Altele
    AcasăSportDoi tineri baschetbaliști de la CSM Târgu Jiu au fost convocați la...

    Doi tineri baschetbaliști de la CSM Târgu Jiu au fost convocați la lotul național al României U16

    Doi dintre cei mai talentați tineri jucători din Târgu Jiu au fost convocați la lotul național al României U16. Ambii sunt legitimați la CSM Târgu Jiu. Rareș Duca și Mihai Filip sunt componenți ai Grupei U16, dar și ai echipei de Liga 1. Alături de sportivii noștri convocați pentru această acțiune a naționalei, va fi prezent și Alexandru Gliga, care face parte din staff-ull echipei naționale, în calitate de antrenor secund. Acțiunea lotului masculin este programată să se desfășoare la Ploiești până pe 5 noiembrie.

    Proiectul baschetbalistic juvenil de la clubul gorjean a început să dea roade. Doi dintre jucătorii tineri și talentați de la Târgu Jiu, Rareș Duca și Mihai Filip, au fost convocați la următoarea acțiune a naționalei U16 a României. Tinerii baschetbaliștii s-au prezentat la lot pentru pregatirea centralizată, care se va încheia pe 5 noiembrie. În cadrul acțiunii, care se desfășoară la Ploiești, antrenamentele vor fi efectuate de antrenorii Ionel Ivan, Alexandru Gliga și Elena Florea și monitorizate de un staff tehnic din cadrul Federației Române de Baschet. Alexandru Gliga, antrenorul secund al echipei de seniori a CSM Târgu Jiu, s-a declarat extrem de bucuros de faptul că doi dintre juniorii de la CSM Târgu Jiu au fost convocați la lotul național. Alexandru Gliga spune că cei doi sunt sub atenta îndrumare și supraveghere a antrenorilor de la clubul gorjean, astfel încât cei doi să poată face pasul către echipa mare în viitorul apropiat: „Mă bucur că avem doi copii, cu reale calități, selectați pentru lotul național. Sunt doi copii care evoluează pe posturi diferite, doi baschetbaliști în care noi credem și investim, pentru a-i ajuta ca în viitorul apropiat să facă pasul și către echipa de seniori. Mai avem și alții care au calitățile necesare pentru a fi selectați și pe care-i monitorizăm”.

    Federația Română de Baschet a sunat adunarea pentru pregătirea lotului U16 masculin al României. Alexandru Gliga face parte din staff-ull echipei naționale în calitate de antrenor secund. Tehnicianul gorjean a răspuns și el prezent convocării și va pune umărul la pregătirea tinerilor baschetbaliști români convocați la lotul național, în vederea participării la Campionatul European. „Ca antrenor îmi doresc să formăm o echipă națională a României competitivă, cu care să arătăm că putem juca un baschet modern. Sper să reușim să ne calificăm în primele 8 echipe la Campionatul european”, a spus Alexandru Gliga.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: