spot_img
Altele
    AcasăEconomicFinal previzibil pentru proiectul grupului energetic chinezesc pe cărbune de la Rovinari

    Final previzibil pentru proiectul grupului energetic chinezesc pe cărbune de la Rovinari

    Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) urmează să ia o decizie finală asupra proiectului de construire a grupului pe cărbune de 600 MW la Rovinari de către un partener din China.

    „Aprobare cu privire la poziția companiei asupra oportunității proiectului de construire a unui grup nou de 600 MW la SE Rovinari cu luarea în considerare a tuturor aspectelor recente ale pieței de energie interne și europene, precum și asupra intenției și capabilității reale de a-l implementa”, se arată  în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a CEO, care va avea loc în data de 14 decembrie.

    Cel mai probabil, CEO va renunța la acest proiect.

    Reducere a emisiile de CO2

    Proiectul a fost prezentat în trecut ca unul de succes. O mare companie din China s-a arătat interesată să construiască acest grup energetic, care urma să funcționeze cu cărbune cumpărat de la CEO.

    Proiectul a fost tras pe linie moartă în ultima perioadă, ca urmare a costurilor ridicate ale certificatelor de CO2, care s-au scumpit în ultimul timp. De asemenea, strategia adoptată la nivelul Uniunii Europene prevede o reducere a emisiilor de CO2 cu 60% până în anul 2025 și o eliminare în totalitate acestora până în 2030.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: