spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateAgentul principal de poliţie penitenciară din Târgu Jiu care va reprezenta România...

  Agentul principal de poliţie penitenciară din Târgu Jiu care va reprezenta România la Campionatul Balcanic de Masaj

  Un agent principal de poliţie penitenciară din municipiul Târgu Jiu va participa din partea echipei României la Campionatul Balcanic de Masaj, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în Serbia.

  Târgujianul Valeriu Cristian Bărbuică îşi desfăşoară activitatea în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu şi profesează, în timpul liber, ca maseur profesionist de aproximativ trei ani.

  Valeriu Cristian Bărbuică povestește cum a ajuns să facă parte din lotul României la masaj: „Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare, prin preşedintele Iulian Motoc, organizează competiţii la nivel zonal, unde se fac demonstraţii de către campiioni europeni şi mondiali, care sunt invitaţi. Aceste competiţii reprezintă campionate zonale pe mai multe categorii: wellness, freestyle şui beginner. Eu am mers la câteva work-shop-uri undeam învăţat o serie de tehnici noi, după care am participat şi la o competiţie de acest fel . Am participat la categoria free-style, unde am obţinut locul II, iar anul trecut am participat din nou la concurs şi am obţinut locul I. Am început să fiu urmărit şi s-a constatat că am evoluat încontinuu şi probabil că, împreună cu rezultatele obţinute, a constat în selectarea mea în lotul României“.

  La Campionatul balcanic vor fi prezenţi conurenţi pe cinci categorii de masaj şi vor participa maseuri inclusiv din Thailanda şi Japonia. Din lotul României fac parte opt maseuri.

  Comunicarea, singura legătură dintre cele două profesii pe care le practică

  Târgujianul spune că singura legătură între cele două profesii pe care le practică este comunicarea: „Singura legătură dintre cele două profesii pe care le practic este comunicarea. La penitenciar se pune un  mare accent pe dialogul cu persoanele care se află în detenţie, iar în ceea ce priveşte masajul, totul începe de la comunicarea cu beneficiarul. În rest, nu există o altă legătură“, ne explică Valeriu Cristian Bărbuică.

  Valeriu Cristian Bărbuică este şi trainner de masaj în cadrul Academiei Reflexovital Târgu-Jiu, dar şi manager zonal în Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare (AMTC).

  A devenit maseur din întâmplare

  Acesta şi-a descoperit pasiunea prin intermediul soţiei sale, care practică masajul de aproximativ 12 ani. „În urmă cu trei ani, am mers cu soţia mea la un work-shop care se desfăşura la Sibiu. Cineva de acolo m-a văzut şi m-a întrebat de ce nu învăţ şi eu. Am fost pus să fac câteva manevre pe un pacient care se afla pe masă. A văzut că am îndemânare şi mi s-a recomandat să mă încriu la o şcoală de mesaj, care funcţionează la Sibiu. Am urmat cursurile acelei şcoli pe o perioadă de şapte luni de zile, iar, la final, în urma susţinerii unui examen, am obţinut calificarea de tehnician maseur. Cel mai greu a fost până când mi-am căpătat o anumită îndemânare. Nu mi s-a părut greu să deprind această meserie, pentru că fac asta din pasiune“, a povestit agent principal de poliţie penitenciară.

  Acesta practică diferite tipuri de masaj, în special pe cel terapeutic care tratează anumite afecţiuni.

  Pentru că vrea să se perfecţioneze, Valeriu Cristian Bărbuică s-a înscris la Facultatea de Kinetoterapie şi motricitate din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

  Valeriu Cristian Bărbuică îşi desfăşoară activitatea de maseur într-un salon din Târgu Jiu, alături de soţia sa.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: