spot_img
17.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateAşteptări de la bugetul pe 2014

    Aşteptări de la bugetul pe 2014

    Primarii gorjeni speră că bugetul alocat pe 2014 să facă posibilă continuarea unor investiţii importante, dar să facă loc şi pentru realizarea unor obiective bazate pe cofinanţare. Dacă nu primesc însă atât cât au cerut, edilii spun la unison că se aşteaptă măcar la sume care să le acopere mare parte din necesităţi.

    Concluzia unanimă a edililor a fost auzită ieri în cadrul unei întâlniri consultative cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, când toţi primarii au spus că au nevoie de bani cât mai mulţi la bugetul local. Dacă la Turceni, este importantă printre alte priorităţi şi asigurarea cofinanţării la lucrările de la campusul şcolar, în Târgu-Jiu, primarul Florin Cârciumaru spune că oricât de necesari ar fi banii primiţi de la Consiliul Judeţean, Târgu-Jiul are şi alte posibilităţi. Primarul Florin Cârciumaru spune că rămâne de văzut ce posibilităţi are Consiliul Judeţean, dar baza nu este doar aici. „Avem aşteptări foarte mari. Acum, rămâne de văzut, în funcţie de ce posibilităţi are Consiliul Judeţean. În cazul meu, eu nu m-am bazat niciodată numai pe banii primiţi de la Consiliul Judeţean, pentru că, totuşi, spre deosebire de alte primării, primăria Târgu-Jiu are şi alte posibilităţi. Dar consider că ceea ce face astăzi domnul preşedinte Călinoiu, împreună cu domnul prefect este un act care contribuie la îmbunătăţirea activităţii din administraţie”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

    Campusul şcolar din Turceni, o prioritate în investiţii

    De foarte mulţi bani este nevoie şi la Turceni, unde primarul dă dovadă de simţ practic şi optimism, pentru că obiectivele nu se fac doar pe hârtie. „Am vrea să deschidem anul acesta şi lucrările de asfaltare anul acesta, avem nevoie şi de cofinanţare la campusul şcolar, unde lucrările sunt în linie dreaptă şi am primit prima tranşă de plată la furnizori. Mergem pe drumul cel bun şi sperăm să îl terminăm la termen”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

    Mazilu: „Banii, fără număr”

    Ca să ajungă, banii trebuie să fie acordaţi fără număr. Declaraţia aparţine primarului din Târgu-Cărbuneşti care îşi aminteşte că anul trecut consultarea edililor nu prea a contat la împărţirea bugetului. Speră totuşi la obiectivitate. „Am impresia că zarurile sunt făcute. Cred totuşi într-o obiectivitate la împărţirea fondurilor în funcţie de proiectele şi cofinanţările pe care le avem. Dacă până acum, această întâlnire era mai mult consultativă, s-ar părea că de anul trecut încoace s-a depăşit această fază, de a fi consultat, adică să fie sumele repartizate dinainte”, a declarat primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu. De asemenea, investiţii importante aşteaptă şi la Motru, unde primarul are aşteptări mari de la buget, dar este conştient totodată de importanţa oricărui ajutor financiar. Avem nevoie de mulţi bani, pentru că avem foarte multe proiecte pe care trebuie să le cofinanţăm. Orice bani veniţi fie de la Consiliu Judeţean, fie din altă parte, din fonduri europene sunt bineveniţi”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru.

    Bugetul, o nouă abordare

    Preşedintele Consiliului Judeţean spune că acolo unde banii alocaţi nu pot acoperi toate necesităţile, primăriile trebuie să îşi dovedească eficienţa. „Avem un alt mod de abordare a problemelor cu care ne confruntăm şi niciodată o măsură nu va fi suficientă să rezolve problemele la nivelul localităţii. Este vorba de un set, complex de măsuri care revin în sarcina, competenţa administraţiilor, încât să facem un program al priorităţilor, iar lipsa banilor să nu se vadă. Sunt mai valoroase competenţa şi profesionalismul celor ce lucrează în administraţie publică” a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Sunt şi datorii la unele primării din judeţ, pe care edilii speră să le poată achita cu ajutorul banilor primiţi la buget, pe 2014. La Negomir, ar fi nevoie de 3 miliarde de lei vechi pentru lucrările de la şcoli, dar nu numai, iar în localitatea Baia de Fier, vorbim de un necesar de cel puţin 40 de miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrărilor la apă şi canal.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: