spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateBătălie pe proiectul SmartCity

  Bătălie pe proiectul SmartCity

  Candidații partidelor mari din Târgu Jiu se bat pe proiecte. Nu pe orice proiecte ci pe cele derulate încă din 2015. Ideea de SmartCity este valorificată în această campanie atât de PNL cât și de PSD.

  Social-democrații susțin că primarul Marcel Romanescu se laudă, din nou, cu un proiect gândit și derulat de ei. Este vorba despre SmartCity, o investiție în derulare. ”Da, a fost semnat acel proiect și este singurul atribut pe care îl are Marcel Romanescu vizavi de acest proiect. Așa cum știm cu toții, există o listă cu fișe de proiecte prioritare în cadrul Axei prioritare IV a POR 2014-2020, în care se regăsește și acest proiect. Este un proiect pe care noi l-am demarat în 2015. Ar trebui să afle și Marcel Romanescu despre acest lucru. Întâmplarea face se fie semnat de acesta, pentru că de-a lungul timpului s-au derulat tot felul de probleme și situații care au condus la semnarea acum, după cinci ani de zile, a unui proiect ce privește creșterea fluidității rutiere, îmbunătățirea siguranței cetățenilor și realizarea unui dispecerat InfoTrafic. Ce nu înțelege Marcel Romanescu este că acest concept de SmartCity nu se referă doar la partea de dispecerat InfoTrafic sau la partea de transport public local, un alt proiect al administrației PSD, cu sau fără voia lui Marcel Romanescu. Noi avem documente care confirmă acest lucru.  Partea de SmartCity presupune mult mai mult: o parte de transport public inteligent, dar și parcări inteligente, și control inteligent, și o relație inteligentă între cetățean și administrația publică locală. Sunt foarte multe componente ale acestui concept SmartCity. Probabil că după 28 septembrie, când va avea suficient timp să stea acasă, Marcel Romanescu va înțelege și el ce înseamnă conceptul de SmartCity. Candidatul PSD, Ciprian Florescu, are acest proiect în programul său și vom face tot posibilul să aplicăm tot ce ne obligăm prin acest program. Va fi o administrație inteligentă, un concept Smart foarte important pentru întreg municipiul Târgu Jiu. Este important pentru noi dacă ne dorim cu adevărat să fim calificați ca un oraș inteligent, un SmartCity cu care să ne mândrim când intrăm în competiții cu alte municipii din România”, sus

  Strategii sau proiecte?

  Pe de altă parte Romanescu susține că de când conduce Primăria s-au făcut ajustări pe proiectul respectiv. “Pentru mine este reprezentativ proiectul despre care vorbesc ei că l-au derulat cu finanțare europeană. Este cel mai mare proiect din Târgu Jiu, cel legat de modificarea rețelei de transport și dotarea cu trolee. Am constatat atunci când trebuia să depun proiectul, pe mandatul meu, nu pe mandatul lor, că strada pe care trebuia să se realizeze proiectul, pe vremea PSD, aparținea unui om de afaceri foarte mare din județul Gorj. Asta a făcut PSD, a făcut strategii, nu proiecte. Acel proiect în valoare de 24 de milioane de euro nu putea fi realizat niciodată în condițiile în care nu găseam înțelegere ca strada să revină în patrimoniul municipiului Târgu Jiu. Reușiseră în 27 de ani să dea inclusiv străzile din Târgu Jiu unor oameni de afaceri cu potențial din județul nostru. Despre ce discutăm?! Proiectul a fost depus și semnat pe mandatul meu, în rest numai de bine.  Ei vorbeau în acel material pe care încercau să îl promoveze, de faptul că vor face așa ceva. Păi ce să mai facă? Exact cum făceau înainte, adică puneau bannere cu – așa va arăta nu știu ce proiect, iar după ce se câștigau alegerile, nu mai arăta așa. Acolo spuneau că vor realiza un astfel de proiect. Păi proiectul este deja contractat, iar suma este prevăzută în contractul semnat la Ministerul Fondurilor Europene”.

  Administrație la superlativ

  Cât despre o relație smart între administrație și cetățean, Romanescu susține că nu e cazul pentru că are o administrație eficientă. “Dacă inteligența se va ridica la nivelul consilierilor, și dau doar câteva nume, precum domnul Butan sau domnul Lădaru, sincer am mari semne de întrebare. Dacă mă raportez doar la cei doi distinși domni, dar cred că mai sunt și alții pe lista PSD, vreau să vă spun că am o administrație superinteligentă, chiar de excepție dacă mă raportez la oamenii cu care PSD încearcă să ne convingă că ar fi bine să votăm. Este o administrație la nivelul generației pe care o traversăm, nu este o administrație nici mai bună, nici mai rea decât altă administrație. Este administrația care în trei ani de zile a reușit să contracteze fonduri europene în valoare de 70 de milioane de euro. Este administrația care, pusă la treabă, a reușit să facă foarte multe lucruri bune, să achiziționeze Casa de Cultură, să facă din parcarea Rodna o parcare modernă, să reabiliteze școli. Nu am vorbit niciodată la superlativ, în general, despre administrație. Vorbesc de oameni din administrație care își fac treaba corespunzător și de oameni, gen domnul Lădaru, care au părăsit instituția pe care o conduc. Cred că se vor mai regăsi și alte persoane superinteligente. E greu de făcut o astfel de apreciere, mai ales de oameni ca Aurel Popescu, Ediță Lădaru și domnul Butan. Nu cred că ar putea să facă vreodată aprecieri la administrația pe care o conduc”, a mai declarat primarul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: