spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateCampanie desfășurată de Poliția Locală Tg-Jiu pentru combaterea exploatării minorilor trimiși la...

  Campanie desfășurată de Poliția Locală Tg-Jiu pentru combaterea exploatării minorilor trimiși la cerșit

  Polițiștii locali din Târgu Jiu organizează săptămânal acțiuni pentru depistarea minorilor care sunt exploatați în vederea practicării cerșetoriei.

  „Am discutat cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și avem săptămânal acțiuni la diferite ore pentru depistarea persoanelor care trimit minorii să apeleze la mila publică. Această cerșetorie trebuie să fie în formă continuată pentru a se întocmi documentele premergătoare cercetării de către organele abilitate“, a precizat Florin Băluță, directorul executiv al Poliției Locale Târgu Jiu.

  Cerșetorie mascată de comerțul ambulant

  Poliția Locală Târgu Jiu desfășoară o campanie pentru combaterea comerțului ambulant, la colțul străzii. Șeful Poliției Locale Târgu Jiu susține că mulți folosesc această activitate pentru a practica cerșetoria: „Avem acțiuni prin care încercăm să-i conștientizăm pe cei care vin de la țară și vând ce au în grădină în diferite zone neamenajate în acest sens că este bine să meargă în piață, atât în Piața Centrală, cât și în Piața 9 Mai, pentru că există înțelegere din partea celor care administrează cele două piețe pentru a le oferi gratuit o masă. Marea majoritatea dintre cei care se află în zona centrală desfășoară această activitate de ani de zile și plimbă aceleași flori de mușețel, de tei sau de sunătoare și practică un fel de cerșetorie mascată.

  Am încercat să le explicăm aceste lucruri. Nu a fost nicio persoană care desfășoară aceste activități care să fie pedepsită. Am încercată să avem o discuție, să-i întrebăm dacă au nevoie de ajutor, de asistență medicală sau socială, dar sunt de neclintit“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: