spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând va fi stopată poluarea de la depozitul de deșeuri din Târgu...

  Când va fi stopată poluarea de la depozitul de deșeuri din Târgu Jiu

  O întâlnire importantă pe tema eliminării poluării de la groapa de gunoi din municipiul Târgu Jiu a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Prefecturii Gorj. La întâlnire au participat reprezentanți ai societății Polaris Mediu, care administrează depozitul de deșeuri, instituțiilor abilitate, precum și doi cetățeni care locuiesc în zona afectată de mirosul puternic.

  Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, a transmis pe pagina sa de Facebook că a convocat o întâlnire cu privire la eliminarea poluării de la depozitul de deșeuri, în urma căreia s-au stabilit mai măsuri: „Împreună am stabilit un plan concret de măsuri pentru a pune capăt acestei situații neplăcute. Astfel, Primăria Târgu Jiu și-a luat angajamentul să emită, în termen de o săptămână, autorizația de construcție pentru executarea investițiilor necesare pentru eliminarea poluării. Societatea care administrează depozitul de deșeuri va prezenta un grafic de realizare a măsurilor, care va fi monitorizat în fiecare zi de vineri de către o comisie formată din reprezentanți ai instituțiilor abilitate.

  De asemenea, reprezentanții Polaris s-au angajat ca problema mirosului de la groapa de gunoi să fie eliminată în termen de 11 săptămâni de la emiterea autorizației de construire“.

   Proteste ale cetățenilor

  Mirosul generat de depozitul de deșeuri din zona Bârșești se resimte chiar și în oraș, în unele zile. Cetățenii din zonele afectate de poluare au protestat în nenumărate rânduri, dar lucrurile nu s-au rezolvat.

  Societatea Polaris Mediu a primit mai multe amenzi de la Garda de Mediu și chiar notificări de la Agenția pentru Protecția Mediului, cu privire la suspendarea activității.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: