spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateCere ca angajările la Primăria Târgu Jiu să fie făcute pe platforma...

  Cere ca angajările la Primăria Târgu Jiu să fie făcute pe platforma Agenției Naționale a Funcționarilor Publici

  USR Gorj propune ca pentru concursurile de angajare în cadrul Primăriei Târgu Jiu să se folosească platforma Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

  Radu Miruță, președintele USR Gorj, a precizat că, în acest fel, a fost depusă propunerea la Primăria Târgu Jiu, pentru a se adopta o hotărâre de Consiliu Local: „O propunere din partea lui Bogdan Vladu, președintele USR Târgu Jiu, se referă la angajările care se fac la Primăria Târgu Jiu, și anume USR a scris un proiect pe care îl depunem la Primăria Târgui Jiu prin care se propune adoptarea unei hotărâri de Consiliul Local, în urma căreia angajările pentru funcționarii publici pentru Primăria Târgu Jiu să se facă prin folosirea platformei pentru Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în ceea ce privește tragerea la sorți a subiectelor de concurs, într-un mod care este trasabil“.

   

  „150 de variante de subiecte care se trag la sorți“

   

  Deputatul Radu Miruță spune că nu sunt motive de a nu se folosi această metodă pentru organizarea concursurilor, dacă se dorește ca acestea să se desfășoare în mod corect: „S-au făcut angajări la Primăria Târgu Jiu și au ajuns și la noi anumite suspiciuni de aranjare a acestor angajări. Dacă nu este nimic de ascuns, atunci nu este niciun alt motiv de a utiliza această platformă care presupune încărcarea a câte cinci subiecte din fiecare lege din bibliografie din partea fiecărui membru al comisie pe o platformă care rulează pe site-ul guvernului, fiind coordonată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Astfel, având în vedere că pentru fiecare concurs de funcționar public sunt minim zece legi în bibliografie și minim trei membri în comisie, ar însemn ă că cu 24 de ore în comisiei să facă cinci propuneri de subiect din fiecare lege, care înseamnă 50 de propuneri de subiect înmulțit cu cei trei membri ai comisie rezultă 150 de variante de subiecte care se trag la sorți. Astfel, se elimină o bună parte a suspiciune.

  Neadoptarea unei astfel de hotărâri nu arată decât că vrem să lăsăm o portiță prin care astfel de concursuri să fie aranjate“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: