spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateContract de 29 milioane de lei pentru modernizarea stației de epurare a...

  Contract de 29 milioane de lei pentru modernizarea stației de epurare a apelor uzate din Târgu Jiu

  Un contract în valoarea de 29 milioane de lei pentru modernizarea stației de epurare a apelor uzate din Târgu Jiu a fost semnat astăzi de conducerea Aparegio. Lucrările vor fi finalizare în anul 2024 și vor duce la reducerea poluării.

  „Am semnat contractul la stația de epurare pe Programul Operațional Infrastructură Mare, de retehnologizare stație de epurare, instalație de biogaz și tratarea nămolului. Contractul este în valoare de 29 milioane de lei. Societatea care a câștigat licitația mai are lucrări similare în Constanța, Cluj, Focșani și Timișoara. Sper să fie un partener bun și la data de 1 septembrie să fie dat ordinul de începere al lucrărilor“, a spus Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio. Contractul a fost încheiat cu firma Pfeiffer din Timișoara.

  94% din fonduri provin de Uniunea Europeană și 6% de la operatorul de apă și canalizare.

  Nămolul are o putere calorifică mai mare decât cărbunele

  Traian Pătrășcoiu a precizat că nămolul rezultat va putea fi folosit în procesul de ardere: „Lucrările care vor fi efectuate vor duce la diminuarea mirosurilor, a poluării, tratarea nămolului.

  O să încercăm incinerarea la UATAA Motru. După probele pe care le-am făcut poate fi incinerat deoarece are o putere calorifică mare decât lignit“

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: