spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateCum se va aplica legea de reducere a vârstei de pensionare a...

  Cum se va aplica legea de reducere a vârstei de pensionare a angajaților din CEO

  Reprezentanții sindicatelor și cei ai salariaților din CEO s-au întâlnit, astăzi, cu reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și ai administrației pe teme reducerii vârstei de pensionare, ca urmare a protestelor care au avut loc în această săptămână. Legea a fi aplicată ca urmare a unui ordin al președintelui Casei de Pensii.

  „În primul rând astăzi s-a mai dovedit încă o dată că legea 197/2021 nu are nici un cusur, din moment ce reprezentanții puterii nu au venit cu nici-o propunere de modificare sau de completare pe textul acestei legi!

  Noi ne așteptam să vedem SOLUȚIA promisă pentru deblocarea și aplicarea acestei legi, în spiritul pentru care ea a fost creată, dar în schimb s-a venit doar cu o propunere prin care să nu ne fie recunoscute și calculate în totalitate condițiile de muncă în care am muncit până în prezent!

  În ceea ce privește propunerea dumnealor prin care să ne ia în calcul ca și activitate în condiții speciale doar perioada lucrată înainte de 2001, și numai a celor care au fost încadrați în condiții deosebite (grupa a doua), iar restul perioadei din 2001 și până în prezent, să rămână la fel pentru fiecare dintre noi așa cum este încadrat  (condiții deosebite și condiții normale de muncă), asta nu face altceva decât să mărească și mai mult DISCRIMINAREA dintre noi, în sensul că mai câștigă puțin doar cei cărora nu li s-a furat grupa.

  Pentru mine este foarte clar faptul că guvernanții iau în considerație mai întâi de orice calculele economice prin care impactul bugetar să fie cât mai mic sau chiar zero dacă s-ar putea, ci nu le pasă cât de puțin de spiritul pentru care ne-am luptat și am cerut să ni se recunoască și nouă prin lege, condițiile de muncă în care ne-am desfășurat activitățile din carierele miniere și termocentrale!

  Pentru că așa cum s-a propus astăzi, ca  această lege să se aplice doar parțial și condiționat, pe bucăți de perioade de timp din activitățile noastre, mie îmi este foarte clar faptul că cei pentru care am început această luptă vor rămâne în continuare discriminați și disprețuiți în ceea ce privește condițiile de muncă!

  Acestea fiind spuse eu consider că este un lucru bun faptul că reprezentanții guvernului au deschis dialogul pe problema noastră în ceea ce privește ABUZUL prin care țin blocată această lege, dar propun să continuăm protestele până la DEBLOCAREA și APLICAREA NECONDIȚIONATĂ a legii 197/2021, până atunci când vor fi soluționate favorabil primele dosare de pensionare a colegilor noștri!

  Le atrag atenția colegilor mineri și energeticieni din Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Hunedoara, Iași și alte județe ale țării, să continue și ei  să organizeze acțiuni sindicale prin care să pună presiune publică și pe liderii politici de acolo de la ei, pentru că observ că liderii politici din alte județe habar n-au despre ABUZUL Guvernului prin care ne țin blocată această lege!“, a transmis Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

   

  Metoda de calcul

   

  Ion Popescu, președintele sindicatului Renașterea de la Jilț, a precizat că se va da un ordin de președintele Casei Naționale de Pensii prin care grupa a doua se va asimila cu grupa întâi pentru perioada de dinainte de 2001: „Prin aceasta toți salariații care au avut grupa a doua înainte de 2001 vor câștiga două luni în plus la reducere, adică vor avea 6 luni de reducere în loc de 4 luni de reducere. De exemplu, cine s-a angajat în 1986 va avea 14 ani de grupa întâi (un an armată pentru bărbați), deci reducere de 7 ani, iar din 2001 vor avea 20 de ani de condiții deosebite deci reducere de 6 ani si 8 luni; în concluzie se va pensiona la 52 de ani“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: