spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateFostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, condamnat de...

  Fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, condamnat de Judecătoria Târgu Jiu

  Judecătoria Târgu-Jiu a hotărât, miercuri, condamnarea fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, Alexandru Buduran. El a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată și pentru instigare la fals intelectual în formă continuată.

  Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare. „Contopeşte pedepsele principale stabilite în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând în final pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei”, a decis instanța de judecată.

  Acesta a fost găsit vinovat de faptul că a folosit câțiva angajați și utilaje din cadrul SGA Gorj la construirea vilei pe care fostul director o ridica la Rânca în perioada în care era în funcția publică. Judecătorii au dispus acum anularea documentelor falsificate cu ajutorul cărora Buduran a încercat să dea o tentă de legalitate activităților desfășurate. Sentința nu este definitivă.

  Amendat de ITM Gorj pentru că folosea angajați „la negru“

  În urmă cu un an de zile ITM Gorj i-a aplicat lui Buduran, la acea vreme director în funcție, o amendă de 140.000 de lei pentru că folosea muncitori la negru pentru construcția de la Rânca. Fostul șef al SGA Gorj a contestat sancțiunea in instanță, dar la Judecătoria Novaci a pierdut. Procesul respectiv s-a mutat la Tribunalul Gorj, unde are termen în luna decembrie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: