spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicAbsolvenți de învățământ dual angajați de CEO

  Absolvenți de învățământ dual angajați de CEO

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) a angajat, de la data de 1 noiembrie, 60 de absolvenți ai învăţământului dual.

  Aceştia vor lucra în cadrul carierelor miniere din zonele Motru şi Jilţ, dar şi la termocentralele Rovinari, Turceni şi Işalniţa.

  „CE Oltenia manifesta o preocupare permanentă privind asigurarea de resurse umane, astfel ca 2021-2022 este al patrulea an școlar consecutiv in care compania susţine calificarea elevilor în meserii specifice activităţilor de producere a energiei electrice şi de extracţie a lignitului, prin învăţământul profesional dual.

  Începând cu 1 noiembrie 2021, CE Oltenia a angajat 60 de absolvenți ai învățământului dual, în urmă verificării aptitudinilor lor profesionale. Noii angajați ocupă locuri de muncă în cadrul UMC Motru, UMC Jilt, SE Rovinari, SE Turceni și SE Ișalnița, corespunzător calificărilor obținute (sudor; lăcătuș mecanic întreținere și reparații miniere; electrician supraveghere transportoare cu bandă; electrician întreținere și reparații; electrician protecții relee, automatizări și măsurători electrice; electrician echipamente electrice si energetice)“, se arată într-un comunicat al companiei.

  Peste 240 de elevi, susținuți de CEO

  În continuare, și alte clase de învățământ dual sunt sprijinite de CEO. „În prezent, CE Oltenia susține un număr de 242 elevi in clase de învățământ dual, pentru care asigura pregătirea practica in sucursale si subunitati in conformitate  cu standardele de pregatire profesionala in vigoare, echipamentul de protecție si burse profesionale la nivelul celor acordate din fonduri publice, precum si premii pentru cei mai performanti dintre acestia. De asemenea, absolvenții au posibilitatea de a fi angajati in cadrul companiei.

  Învățământul dual se dovedește a fi un parteneriat activ intre furnizorii de educatie / formare profesionala si mediul economic, in conditii reciproc avantajoase“, se mai precizează în comunicatul companiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: