spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 1, 2024
Altele
    AcasăActualitateGorjul, printre judeţele cu cele mai mici salarii

    Gorjul, printre judeţele cu cele mai mici salarii

    Situaţia economică din România lasă de dorit. Salariile sunt din ce în ce mai mici iar locurile de muncă se împuţinează văzând cu ochii. Cu toate acestea, românul este destul de optimist şi ştie că într-o zi valenţele crizei vor atinge cote cât mai mici. Estimarea Comisiei Naţionale de Prognoză(CNP), în privinţa salariilor românilor este cât se poate de departe de adevăr. Astfel că, Econtext a realizat situaţia reală a salariilor din fiecare judeţ, iar diferenţa constatată este foarte mare. Gorjul ocupă locul 35 în clasament, unde diferenţa dintre estimarea CNP şi salariul mediu real este de 174 lei.

    Econtext prezintă topul real al salariilor din România, în raport cu cel estimat de CNP. „Vă prezentăm salariul mediu net din fiecare judeţ din România, aşa cum reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Datele exprimate reprezintă valoarea din luna mai, acestea fiind cele mai recente date la nivel teritorial. În acelaşi timp, vă prezentăm şi cât estimă CNP că va fi salariul mediu net în acest an, în fiecare judeţ. Datele de la CNP sunt preluate din prognoza realizată în primăvară”, se arată pe econtext.ro.

    Situaţia din fiecare judeţe pare ireală. „Salariul real este mai mare decât cel estimat de CNP doar în şase judeţe. Cea mai mare diferenţă pozitivă o întâlnim în cazul judeţului Sibiu. CNP estima ca salariul mediu din Sibiu va fi de 1397 de lei pe lună, dar el a fost în luna mai de 1561 de lei. Cu 164 de lei mai mult faţă de prognoză. Ceea ce arată ca judeţul Sibiu îşi revine mai rapid decât se anticipa. Celelalte judeţe în care salariul este mai ridicat decât se anticipă sunt: Bucureşti, Cluj, Covasna, Argeş, Bihor. Pe de altă parte, salariul este mai mic în 35 de judeţe. Cele mai mari diferenţe negative sunt în Caraş-Severin, unde salariul este cu 230 de lei mai mic faţă de estimarea CNP, Prahova (225 lei), Harghita (210 lei), Dâmboviţa (209 lei). Cele mai multe diferenţe sunt între 100 şi 200 de lei şi se regăsesc în 19 judeţe. Diferenţe de maxim 100 de lei sunt în cazul unui număr de 12 judeţe”, potrivit Econtext. Judeţul Gorj nu stă prea bine la capitolul salarii iar diferenţa dintre salariul real şi salariul estimate de CNP, este foarte mare. Gorjul ocupă locul 35 în clasament, iar diferenţa este de 174 lei. Astfel, în clasamentul CNP, judeţele cu cele mai mari salarii sunt Bucureşti, Gorj, Prahova, Constanţa, Argeş, iar cele mai mici salarii sunt în judeţele Neamţ, Satu Mare, Covasna, Maramureş şi Bihor. În schimb, în clasamentul salariului real, cele mai mari salarii sunt ocupate de Bucureşti, Sibiu, Argeş, Cluj, Timiş, iar cele mai scăzute sunt în Maramureş, Vrancea, Suceava, Vaslui şi Harghita.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: