spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateGroapa de gunoi din Târgu Jiu rămâne închisă

  Groapa de gunoi din Târgu Jiu rămâne închisă

  Groapa de gunoi din Târgu Jiu rămâne închisă, după ce instanța de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Gorj a respins cererea de suspendare a deciziei Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj.

  „Respinge cererea de suspendare act administrativ formulată de reclamantă. Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de intervenienţii “Asociaţia Slobozia vrea aer curat”, Ascociaţia „Grupul de Acţiune în Interes Public”, Gureanu Ion Augustin, Jerca Ion Lucian, Cîrstoiu Claudiu Gheorghe, Asociaţia Slobozienilor Gorjeni, Garda de Naţională de Mediul – Comisariatul General, prin Comisariatul Județean Gorj, Stolojanu Cătălin, Fulger Vasile, în interesul pârâtei. Ia act de renunțarea la judecata cererii de intervenţie depusă la data de 24.03.2021. Cu drept de recurs în termen 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunțată azi, 22.04.2021, la Tribunalul Gorj, în condiţiile art. 402 Cod de procedură civilă“, a stabilit instanța de judecată.

  Numeroase sesizări depuse de cetățeni

  APM Gorj a stabili, în urmă cu două luni, suspendarea activității depozitului de deșeuri din Târgu Jiu ca urmare a faptului că operatorul, societatea Polaris Mediu, nu a luat măsurile necesare pentru reducerea poluării olfactive.

  Garda de Mediu Gorj a dispus, în urma controalelor efectuate, construirea unei instalații de ardere a gazelor emanate, care să ducă la diminuarea mirosului. Locuitorii din zonele apropiate au depus numeroase sesizări cu privire la poluarea provenită de la groapa de gunoi. Oamenii s-au plâns de faptul că aerul era irespirabil din cauza mirosului pestilențial.

  Reprezentanții societății au dat asigurări că investiția în instalația de ardere a gazelor va fi finalizată în termen de 11 luni de emiterea autorizației de construire, ceea ce înseamnă că ar trebui finalizată până la începutul lunii iunie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: