spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateLocalnicii penticostali dintr-un sat gorjean se consideră discriminați: drumul a fost asfaltat...

  Localnicii penticostali dintr-un sat gorjean se consideră discriminați: drumul a fost asfaltat doar până la cimitirul ortodox

  Cimitirele ortodox și penticostal sunt alăturate, dar drumul asfaltat se termină exact în dreptul celui ortodox. Restul, o distanță de doar câteva zeci de metri, până la cimitirul penticostal nu este asfaltat.

  Dan Pop, consilier local (ADN), spune că localnicii l-au sesizat în legătură cu această situație: „Localnicii s-au plâns și m-am deplasat acolo în urma sesizării făcute de un cetățean. Am ridicat această problemă și în Consiliul Local, dar domnul primar a menționat că așa a fost proiectul. Este vorba de o porțiune de 30-40 de metri și nu se poate face un asemenea abuz. Cimitirele sunt lipite. Le desparte doar un gard. A asfaltat până la limita dintre ele. Acolo s-a oprit. Cred că mai nevoie să mai asfalteze o porțiune de doar 40 de metri. Până unde ar fi trebuit să asfalteze se și termină ulița respectivă și se vede clar că a făcut rău intenționat ceea ce a făcut“.

  Consilierul local susține că asfaltul este de proastă calitate: „Asfaltul este de toată jena. A ieșit iarba prin el. S-a degradat. Am făcut o sesizare către Inspectoratul de Stat în Construcții și încă nu am primit un răspuns oficial din partea lor“.

  Primar: „Nu este drum clasificat“

  Petre Grigorie, primarul comunei Plopșoru (PSD), a precizat că proiectul a fost întocmit pentru suprafața care a fost asfaltată și că restul nu figurează în domeniul public: „Când a fost făcut proiectul și drumul a fost trecut la domeniul public, în urmă cu câțiva ani, nu exista cimitirul penticostal acolo. E vorba de zece metri. Nu am văzut atâta răutate în viața mea. Am făcut drumul cât este în proiect. Dacă la terminarea investiției este posibil să suplimentăm cumva, o să vedem la momentul respectiv. Nu poți să investești să cheltuiești pentru un obiectiv care nu este trecut în domeniul public. Constructorul realizează atât cât are în proiect și este drum public. Dincolo este drum agricol care trece pe moșia lui Tătărăscu. Nu este drum clasificat. Ca să se poată investi, un drum trebuie clasificat în domeniul public și asta se face prin Hotărâre de guvern. Cine plătește diferența? Nu am nimic cu ei, deși eu sunt ortodox. Sunt tot creștini. Facem cumva și o să le facem drumul în viitor“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: