spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateMagazin alimentar, amendat cu 12.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari

  Magazin alimentar, amendat cu 12.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari

  Un magazin alimentar din localitatea Vladimir a fost amendat cu suma de 12.000 lei de către reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

  Potrivit unui comunicat al instituției au fost găsite zone degradate și neigienizate (pereți, ușă, paviment), nu era amenajat un spațiu pentru depozitarea materialelor și substanțelor de igienizare. S-a mai constatat că nu era delimitat un spațiu distinct pentru depozitarea produselor degradate sau expirate, precum și  depozitarea nesectorizată și necorespunzătoare, direct pe paviment, a unor produse alimentare. „În congelator au fost găsite produse ambalate fără elemente de identificare, pentru care nu se poate demonstra trasabilitatea: 4,71 kg carne și produse din carne. Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității respective și dirijarea către neutralizare“, a transmis Robert Spânu, directorul executiv al DSVSA Gorj.

   

  Amenzi pentru o brutărie și un fast-food

   

  DVSVSA Gorj a mai aplicat o amendă de 10.000 lei unui fast-food din Târgu Jiu, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare,  respectiv cartofii curățați și porționați ce urmează să fie prăjiți erau depozitați în găleți de P.V.C. neigienizate corespunzător.

  De asemenea, s-a mai aplicat o amendă de 12.000 lei la o brutărie, pentru nedemonstrarea trasabilității produselor fabricate și expuse spre comercializare către consumatorul final.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: