spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateO nouă discuție privind strămutările de la Runcurel. Conducerea CEO, acuzată de...

  O nouă discuție privind strămutările de la Runcurel. Conducerea CEO, acuzată de lipsă de interes

  O nouă întâlnirea fost convocată de prefectul județului Gorj pe tema strămutărilor din satul Runcurel, care aparține de comuna Mătăsari. Întâlnirea va avea loc joi, 9 septembrie, la sediul Prefecturii Gorj.

  „Vă reamintesc că la precedentele întâlniri reprezentanții C. E.O și-au luat angajamentul că, începând cu 01.08.2021, vor începe negocierile cu cetățenii din Satul Runcurel pe cele trei variante agreate de toți, la alegerea fiecărui proprietar în următoarea ordine: despăgubiri bănești; reconstrucție gospodărie pe unul din terenurile C.E.O;  la refuzul din partea cetățenilor a primelor 2 variante se aplică cauza de utilitate publică conform legii 255/2010.

  La începutul luni august, C.E.O a solicitat amânarea negocierilor cu 30 de zile pentru a definitiva evaluările celor 33 de gospodării.

  Primăria Mătăsari a răspuns la toate solicitările C.E.O și a oferit tot sprijinul pentru evaluarea acestor gospodării, tocmai de aceea, C.E.O nu are niciun motiv întemeiat să nu înceapă procedurile de  expropriere pentru aceste gospodării!“, a transmis viceprimarul comunei Mătăsari, Ion Buzărin.

  Comisia pentru verificarea dreptului de proprietate și acordarea despăgubirilor

  Comisia pentru verificarea dreptului de proprietate și acordarea despăgubirilor va funcționa la sediul Primăriei Mătăsari, de la sfârșitul acestei săptămânii. „Începând cu data de 27.09.2021, comisia pentru verificarea dreptului de proprietate și acordarea despăgubirilor pentru cauza de utilitate publică va fi funcțională la sediul Primăriei Mătăsari, pentru acordarea despăgubirilor conform Hotărârilor de Guvern!“, a mai transmis viceprimarul din Mătăsari.

  De asemenea, Cariera Jilț Nord va asigura alimentarea cu apă menajeră, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, cu mașina de pompieri pentru toți locuitorii din Satul Runcurel. „Susținem necondiționat activitatea C.E.O pe raza Comunei Mătăsari , însă nu putem trece cu vederea condițiile în care trăiesc locuitorii din Satul Runcurel, dar mai ales lipsa de interes a conducerii C.E.O față de acești oamenii (multe gospodării  unde oamenii au acceptat suma impusă, dar C.E.O a refuzat să-i despăgubească invocând diverse motive) care în cea mai mare parte deși le este greu, doresc strămutarea  pentru simplul motiv că nu se mai poate trăi în condițiile acestea“, a mai adăugat Ion Buzărin.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: