spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateOlimpicul târgujian Ioan Giovani Popescu, printre cei mai buni informaticieni din lume

  Olimpicul târgujian Ioan Giovani Popescu, printre cei mai buni informaticieni din lume

  Ioan Giovani Popescu, absolvent al Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu”, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Informatică. Acesta a fost singurul component al echipei României care a câștigat medalia de aur.
  Ioan Giovani Popescu s-a clasat pe locul XVII în lume din cei 355 de participanți. „Singurul român medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Informatică este Ioan Popescu!
  Locul 17 in lume, Ioan Popescu Giovani continuă să reprezinte municipiul Târgu Jiu cu cinste și obține rezultate remarcabile!
  El este pregătit de domnul profesor Eugen Nodea, iar împreună fac o echipă imbatabilă care a obținut premii extraordinare în ultimii ani.
  Pentru activitatea deosebită, cei doi au primit recent titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu”, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Medaliile obținute de echipa României

  Ioan Giovani Popescu a fost în echipă cu elevi de la licee de informatică din București.
  „Așa cum ne-am obișnuit echipa României a fost și în acest an printre protagoniști, toți cei patru reprezentanți ai noștri fiind printre laureații competiției. Iată rezultatele individuale ale membrilor echipei.
  Medalie de aur – Ioan Popescu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu
  Medalie de argint – Tiberiu Ioan Mușat de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București
  Medalie de Bronz – Alexandru Luchianov de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București
  Medalie de Bronz – Mircea Donciu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București
  Din echipa oficială a României au mai făcut parte: Team Leader prof. Adrian Panaete, de la Colegiul Național ”August Treboniu Laurian” din Botoșani; Deputy Leader, stud. George Chichirim de la University of Oxford, adjunct prof. Petru Simion Oprița, de la Liceul ”Regina Maria” din Dorohoi“, se arată într-un comunicat al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică.

  România, pe podium la Informatică

  Probele au avut loc la Centrul Educațional Nerdvana din București.
  „«Cartierul General» al echipei reprezentative a României a fost ca și în cazul Olimpiadei Europene pentru Fete, Centrul Educațional Nerdvana – România din București. Astfel, Nerdvana devine principalul partener și sponsor al SEPI în organizarea International Olympiad in Informatics 2021 pentru România.
  Echipa Organizatorică de la Nerdvana a fost alcătuită din doamna Marcela Priboi și domnii Cristian Frâncu și Mihai Tuțu. Le mulțumim pentru condițiile deosebite puse la dispoziția echipei României și pentru căldura și grija cu care ne-au întâmpinat si înconjurat pe tot parcursul competiției.
  Revenind la principalii protagoniști, tinerii și genialii programatori ai echipei României, trebuie să menționăm un fapt remarcabil legat de performanța din acest an care face ca acest an să fie unul special pentru România. Astfel, când SEPI a demarat întregul proces de selecție care a culminat cu aceste momente minunate, unul dintre obiectivele propuse a fost păstrarea poziției României în ierarhia mondială. Performanța realizată de Giovani, Tibi, Alex și Mircea îi face mai mult decât laureații acestei ediții, îi face membri speciali ai uriașei echipe de performeri români din toate timpurile. Prin cele patru medalii obținute acum România reușește să urce pe podiumul clasamentului pe total medalii din toate timpurile, egalând Polonia pe poziția a treia. Doar echipele Chinei și Rusiei au în palmares mai multe medalii IOI decât România.
  Alături de părinți, de profesorii antrenori ai celor patru medaliați, membrii Societatății pentru Excelență și Performanță în Informatică simt că sunt recompensați pentru efortul de a menține în prim plan învățământul de performanță in informatică din România. In condiții grele, de pandemie am dovedit că avem resurse extraordinare care ar trebui unanim susținute, nu atât pentru prestigiul individual, de echipă sau național, dar în primul rând pentru puterea extraordinară de exemplu pozitiv pe care acești tineri speciali îl induc unei întregi generații.
  SEPI este și va rămâne promotorul ideii că valorile autentice trebuie să fie punctul de reper al tinerei generații iar cei patru care azi ne încântă prin miracolul pe care îl produc sunt fără îndoială, alături de internaționalii de la alte discipline, modelul care merită urmat și respectat“, a mai transmis Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: