spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateOpt angajați „la negru“, la ambalat de carne de pui

  Opt angajați „la negru“, la ambalat de carne de pui

  Inspectorii de muncă au depistat, săptămâna trecută, opt persoane care lucrau fără forme legale de angajare în beneficiul unui angajator cu sediul în judeţul Dâmboviţa.

  „Angajatorul în cauză, prestator de servicii pentru alt angajator ce are punct de lucru în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancţionat cu suma de 160.000 lei.
  Activitatea desfăşurată de cele 8 persoane consta în ambalarea şi manipularea produselor din carne de pui“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  40 de controale efectuate

  Săptămâna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 40 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.
  Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 317.500 de lei și trasate 129 măsuri de intrare în legalitate.
  „Având în vedere numărul mare de persoane depistate fără forme legale de angajare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor în vederea combaterii muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi pentru respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: