spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateOptimism în privința Planului Național de Tranziție Justă. “Vom avea primul proiect...

  Optimism în privința Planului Național de Tranziție Justă. “Vom avea primul proiect aprobat”

  Se așteaptă vești de la Bruxelles după ce pașii pentru accesarea fondurilor puse la bătaie prin Planul Național de Tranziție Justă au fost parcurși. Președintele Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu susține că echipa de la Gorj și-a făcut temele bine și că se așteaptă ca proiectul de la Gorj să fie primul aprobat.

  2,2 miliarde de euro vor fi alocați României pentru a atenua impactul economic generat de tranziția către neutralitatea climatică. Gorjul, prin echipa de lucru, speră să atragă cei mai mulți bani. Șase județe din România au fost declarate eligibile pentru a atrage fondurile europene. “Noi ne-am respectat toate obligaţiile stabilite cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Am avut o discuţie şi cu Banca Mondială. Suntem în termene şi cred că suntem printre primele judeţe care ne-am dus la bun sfârşit obligaţiile stabilite prin adrese transmise de-a lungul timpului de către minister. Ne-am dus la îndeplinire tot ce ni s-a cerut ca și coordonatori ai grupului de lucru local, împreună cu ADR Oltenia. Luna mai este cea de definitivare a planului, și, din informaţiile mele, în iunie vor fi prezentate cele șase planuri teritoriele la Bruxelles, pentru a fi aprobate. Cred că va fi primul proiect european ce va fi aprobat în ceea ce priveşte partea de finanţare”, a afirmat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

  Unde se duc banii?

  Președintele Consiliului Județean Gorj speră ca cei mai mulți bani să meargă spre IMM_uri. “Întreg teritoriul al județului Gorj va fi eligibil pentru a depune proiecte. Sunt adeptul investițiilor în IMM-uri productive. Cu toții suntem convinși că, mai devreme sau mai târziu, activitatea minieră și energetică va fi afectată, nu știm date concrete. Vreau ca majoritatea banilor să se ducă către IMM-uri care să angajeze cât mai mulți oameni și să își desfășoare activitatea în județul Gorj. Avem 4-5 direcții clare care sunt stabilite prin Planul Național de Tranziție Justă pentru cele șase județe”, a mai declarat Cosmin Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: