spot_img
22 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitatePelerinaj la Tismana, de Sfânta Marie Mare

    Pelerinaj la Tismana, de Sfânta Marie Mare

    Sute de credincioşi din toată ţara au asistat la slujba omagiata in cinstea marii sarbatori religioase -Adormirea Maicii Domnului. Crestinii au suportat temperaturile crescute , rugandu se pentru sanatate si binele celor dragi . Autoritatile judetene au fost si ele la Manastirea Tismana.

    Veniţi din toate colturile Olteniei, sute de creştini ortodocşi au venit incă de joi noaptea la Mănăstirea Tismana pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, în general pentru sănătate si pentru binele celor dragi.„Sunt din Craiova si am venit sa ma rog pentru sănătatea copiilor, a familiei în general . În fiecare anvenim aici si ne rugăm”, a spus una din enoriaşe.Un alt cetaţean a declarat că a venit din Deva special pentru această mare sărbătoare şi asta pentru că „simt ca suntem ajutati, atunci când ne rugăm.Rugile noastre sunt ascultate, periodic venim aici , la Mănăstirea Tismana.Este un loc sfânt pentru noi, aşa îl vedem noi”, a declarat unul dintre credincioşi.

    Călinoiu: „Este un loc sfânt!”

    Prezenţi la această mare sărbătoare ortodoxă au fost şi autoritatile judetene –preşedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Călinoiu , dar şi prefectul judeţului,Alin Văcaru.Pentru autoritaţile judeţene a devenit o tradiţie ca în fiecare an să vină cu ocazia acestei mari sărbători religioase la Mănăstirea Tismana. „Este o localitate aflată în centrul atenţiei, iar oamenii vin aici pentru o stare de bine , pentru a-şi linişti sufletele , pentru a se ruga la un prezent şi un viitor mai bun.Mănăstirea Tismana este un loc sfânt şi doar prin credinţă putem să fim mai buni şi să ne ajutăm între noi. Multă lume vine, în fiecare an aici, pentru a lua o binecuvântare şi pentru a vedea locurile cele mai frumaose din România”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj , Ion Călinoiu. Acesta nu a omis să amintească şi de faptul că în această zonă turismul monahal se dezvoltă tot mai mult, la baza mănăstirii fiind o tabără şcolară, dar şi un hotel. Dupa slujbele religioase, creştinii s-au îndreptat spre bâlciul organizat, pentru a petrece marea sarbatoare la un mic , si o bere , asistând la o nouă ediţie a Festivalului Cântecului şi Portului Popular.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: