spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitatePersonalul medical detașat pentru tratarea pacienților cu COVID-19 revine pe posturile ocupate...

  Personalul medical detașat pentru tratarea pacienților cu COVID-19 revine pe posturile ocupate anterior

  Personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu care a fost detașat pentru a se ocupa de tratarea bolnavilor de COVID-19 revin de la 1 aprilie pe posturile ocupate anterior.

  „O parte din personalul de la Boli Infecțioase a fost delegat de la celelalte secții cu paturi. De la 1 aprilie, toate aceste prevederi vor înceta, astfel încât personalul să revină pe locurile de muncă de unde au fost delegați“, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Dumitru Vienescu.

   

   Aproape 90 de angajați pe perioadă determinată

   

  Aproape 90 de persoane au fost angajate fără concurs pe perioada determinată, pentru a face față pandemiei de COVID-19. Conducerea spitalului caută soluții pentru ca aceștia să își poată desfășura în continuare activitatea.

  Este vorba și de personalul care a fost angajat pe perioada stării de alertă, care a fost angajat pe perioadă determinată. La nivelul spitalului sunt 86 de persoane care se află în această situație. Deocamdată, este un proiect de lege aprobat de Camera Deputaților care dă posibilitatea fiecărei instituții să poată organiza examene pe aceste posturi, astfel încât personalul angajat pe perioadă determinată să poată fi angajat pe perioadă nedeterminată. Acest proiect de lege presupunea și o metodologie“, a menționat Dumitru Vienescu la o emisiune de la Radio Omega.

  Potrivit acestuia, 20 de persoane sunt angajate pe posturi vacante și este nevoie în continuare de acestea: „Din cele 86 de persoane angajate pe perioadă determinară, aproximativ 20 sunt angajate pe locuri vacante pe structuri definitive. Aici mă refer la brancardieri la Unitatea de Primiri Urgențe sau la camerele de gardă și Boli Infecțioase. Este nevoie de acest personal și trebuie să găsim o formă de angajare. Mai este și situația personalului angajat structuri temperare: ATI COVID, ATI suspecți. Aici o să vedem cum organizăm metodologia pentru a avea posibilitatea de angajare“, a mai transmis Dumitru Vienescu.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: