spot_img
21.9 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
    AcasăActualitatePlatformă online pentru pregătirea candidaţilor la facultate concepută de un student din...

    Platformă online pentru pregătirea candidaţilor la facultate concepută de un student din Târgu Jiu

    Un student târgujian împreună cu un coleg şi un tânăr informatician au reuşit să conceapă o platformă online unică în România, care vine în ajutorul celor care vor să susţină examen grilă la facultăţile care organizează acest tip de admitere. Mihai Pârvuleţ, absolvent al Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, din Târgu Jiu, şi colegul său Codruţ Lemeni sunt studenţi în anul II la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar Dani Oroş lucrează la „Google“.  vreaula.ro este site-ul creat de cei trei tineri şi lansat în această perioadă în care şcolile şi universităţile şi-au întrerupt activitatea din cauza pandemiei.

    Mihai Pîrvuleţ spune că platforma oferă teste tip grilă la disciplinele matematică, fizică şi informatică . Noutatea constă că utilizatorii sunt notaţi şi pot să constate nivelul de pregătire raportat la ceilalţi candidaţi, pentru a-şi verifica în acest fel şansele de a admitere. Tânărul târgujian susţine că a început să lucreze la acest proiect de la sfârşitul anului trecut: „Ideea ne-a venit prin luna decembrie a anului trecut, pentru că ne-am dat seama că un element important în pregătirea elevilor erau simulările organizate de facultăţi, pentru că se pot adresa unui număr mai mare de participanţi şi pot vedea unde se pot perfecţiona. Ni părut ciudat că există doar o simulare de acest gen, iar multe persoane interesate pot să nu prindă locuri. Aşa că ne-am gândit să oferim o alternativă online, gratuită, cu un conţinut cât mai bun pentru cât mai multe persoane interesate şi să fie uşor de accesat. Nu vrem să înlocuim metodele de pregătire care sunt deja existente, ci vrem să venim cu ceva în plus, o metodă care nu era disponibilă până acum, şi anume raportarea la alte persoane care vor să intre la aceeaşi facultate cu tine, dar tu nu ştii de existenţa lor şi de nivelul lor de pregătire“.

    Platforma va cuprinde

    Platforma online poate fi utilizată, deocamdată, doar pentru Politehnică, cu teste grilă la matematică, informatică şi fizică. Mihai spune că pe site vor fi disponibile teste grilă pentru mai multe facultăţi: „Vrem să oferim o platformă gratuită tuturor elevilor care vor să se pregătească, pentru admiterea la cele mai cunoscute facultăţi cu examene de tip gilă: Politehnică, Medicină şi Drept. Le oferim săptămânal teste de nivelul admiterii, iar utilizatorii le pot rezolva şi pot să vadă rezultatele în timp real. Mai mult decât atât pot să le compare cu alţi colegi din toată ţară şi cum se raportează la concurenţă. Este, deocamdată, funcţională doar pentru Politehnica Bucureşti, pentru că suntem la Politehnică şi ne-a fost mai uşor să începem cu universitatea noastră. Pe viitor dorim să ne extindem să ne extindem şi la alte facultăţi şi căutăm colaboratori în acest sens. Platforma este www.vreaula.ro şi este un intermediar către alte facultăţi. Platforma poate fi folosită şi pe telefon sau pe tablete“, a precizat Mihai Pîrvuleţ.

    Testele vor fi adăugate săptămânal

    2.500 de utilizatori s-au înscris până acum pe site-ul vreaula.ro, care a fost lansat în urmă cu o săptămână şi jumătate. Până în prezent au fost puse la dispoziţie 28 de teste. „Urmează să adaugăm săptămânal teste la fiecare materie. În principiu, adăugăm una sau două teste pe săptămână“, a precizat Mihai Pîrvuleţ.

    Se vor putea face donaţii

    Mihai Pârvuleţ spune că platforma ar fi trebuit lansată în altă perioadă, dar că a vrut să profite de această perioadă propice, având în vedere restricţiile de circulaţie: „Lucrăm doi oameni la ea din decembrie. Nu trebuia să se lanseze acum, dar pentru că s-au închis şcolile şi facultăţile, iar tinerii nu prea mai fac meditaţii şi stau în casă şi au timp, ne-am gândit că este o oportunitate foarte bună să lansăm această platformă şi că elevii să poată lucra“.

    Acesta spune că ia în calcul posibilitatea să fie făcute donaţii pentru a susţine această platformă: „Pe viitor ne gândim şi la donaţii care pot fi făcute pentru a susţine platforma. Am început să primi mesaje de la diferite facultă şi va trebui să vedem care vor fi următorii paşi“.

    A fost component al echipei de robotică

    Mihai Pîrvuleţ a făcut parte, în urmă cu doi ani, din echipa de robotică „Technogods“ a Colegiului Naţional „Ecaterina Tedoroiu“, care a reuşit un rezultat istoric la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii, unde s-a calificat în semifinala Campionatului, fiind si gura echipă participantă din Europa care a ajuns la acest nivel.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: