spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitatePortret INEDIT al lui Brâncuși! Patru tineri pasionați au creat o minunată...

    Portret INEDIT al lui Brâncuși! Patru tineri pasionați au creat o minunată operă TRIBUT

    Un grup de tineri pasionați-Remus Rădvan din Târgu-Jiu, Rareș Mateescu din Deva, Andrei Mimiș din Severin și Gabriela Czifra din Timișoara- au demarat un proiect alternativ, prin care au realizat o operă tribut lui Constantin Brâncuși. Inițiativa lor vine ca un răspuns pentru cei ce privesc dincolo de campania „Cumințenia Pământului”, pentru cei ce cred în valorile românești autentice. Cei care au dorit să aibă propriul cui pe tabloul lui Brâncuși au putut să-l cumpere pentru 10 lei. Până acum s-au strâns donațiii de aproximativ 9.000 de lei. Opera celor patru tineri din Comunitatea artistică „Cufir” a fost dezvelită ieri, la Poarta Sărutului.

    tablou-brancusi-1

    Andrei, Gabriela, Rareș și Remus sunt un grup de tineri entuziaști și pasionați de tehnica string art, care au împletit de-a lungul timpului tablouri cu povești din cuie, ață și plăci de lemn. Cei patru fac parte din Comunitatea Artistică Cufir. Artiștii și-au dorit să se implice activ în campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământulu”, așa că s-au gândit să creeze această operă tribut. După trei săptămâni de muncă, artiștii au finalizat portretul lui Constantin Brâncuși din cuie și ață. Ieri, la Târgu-Jiu, a avut loc ceremonia de dezvelire a operei create de cei de la Cufir. Bineînțeles, tinerii artiști au ales ca loc al desfășurării ceremoniei Poarta Sărutului. „Cu vreo 7.000 de cuie și aproximativ 20 de km de ață, cam cât este distanța dintre Târgu-Jiu și Hobița, locurile dragi ale lui Constantin Brâncuși, pe o placă de 2×1,3 metri, am creat o operă tribut a sculptorului. Este vorba despre portretul lui Brâncuși. Am ales să implicăm și cetățenii, românii noștri, pe cei care doresc să facă ceva pentru viitorul țării! Unul câte unul, cuiele destinate inițiativei noastre, odată bătute pe bucata de lemn au găsit un țel comun, acela de a uni sfoara destinată tabloului lui Brâncuși. Este cea mai mare lucrare făcută de noi până acum. Are o înălțime de doi metri și lățimea de 1,30 metri. Ne-a luat destul de mult timp ca să o realizăm, dar vorba marelui sculptor: «Lucrurile nu sunt greu de făcut, trebuie să te pui în starea de a le face»”, a spus Rareș Mateescu, unul dintre cei patru artiști, la dezvelirea operei. Tinerii vor expune opera în mai multe orașe din România îndemnând curioșii să își facă un selfie cu Brâncuși și să doneze.

    Vor investi banii în Parcul Coloanei, dacă Guvernul nu va achiziționa opera

    tablou-2tablou-3La finalul lunii septembrie, opera va fi scoasă la licitație, iar întreaga sumă obținută va fi donată pentru achiziția operei devenită simbol, Cumințenia Pământului. De-a lungul campaniei, Remus Rădvan și prietenii săi au fost întrebați ce se va întâmpla cu banii donați pentru „Cumințenie” dacă Guvernul nu va cumpăra opera. „Am filmat în Parcul Coloanei Infinitului și am vrut să răspund la întrebarea ce vom face cu donațiile din cadrul Campaniei Ciocîlteul lui Brâncuși? Noi ne-am gândit să facem ceva cu aceste donații, vrem să le investim în acest Parc și am și discutat cu autoritățile locale despre acest lucru. În acest parc vin foarte mulți turiști. Considerăm că acestui Parc îi lipsesc poveștile. Ne-am gândit ca pe aleile acestui parc să punem mai multe plachete informative, pline de informații despre Constantin Brâncuși, povești din viața sa, pentru ca turiștii să afle cât mai multe despre Brâncuși! Am discutat și cu studenți la Arhitectură din Timișoara, care se vor implica să punem ideea în practică. Visul și scopul nostru merge până la capăt, merge spre Brâncuși!”, a spus Remus Rădvan în filmulețul postat pe Facebook.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: