spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateReabilitarea clădirii Colegiului Național „Spiru Haret“, bate pasul pe loc. „Este grozav...

  Reabilitarea clădirii Colegiului Național „Spiru Haret“, bate pasul pe loc. „Este grozav ce s-a întâmplat acolo“

  O parte dintre elevii de la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu vor începe școala în clădirea unei unități de învățământ gimnaziale, deoarece lucrările de reabilitare a unității de învățământ trenează și nu vor fi finalizate. Modernizarea clădirii care este monument istoric a început în luna februarie a anului 2020 și nu sunt gata nici în prezent.

  Șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, consideră că este normal să se întâmple acest lucru deoarece lucrările sunt de amploare: „Știți foarte bine că sunt multe lucrări care nu se pot termina până la începutul anului școlar, pentru că există un contract care trebuie dus la bun sfârșit. O acțiune de construcție sau de reabilitare nu se poate face peste noapte și nu poți rezolva totul într-o vacanță de vară. Există școli celebre, cum este Colegiul Național „Spiru Haret“, care încă își desfășoară activitatea cu jumătatea de efectiv de elevi la Școala gimnazială „Pompiliu Marcea“, deoarece, fiind vorba și de o clădire monument istoric, procesul de reabilitare este mai anevoios dar care se produce foarte bine. Mi se pare grozav ce s-a întâmplat până acum acolo“.

  Lucrările de reabilitare a Colegiului Național „Spiru Haret“ au debutat la începutul anului 2020, iar autoritățile dădeau asigurări la începutul anului că se apropie de finalizare. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, lucrările au ca termen de finalizare începutul anului viitor.

  Părinți nemulțumiți

  Și în alte școli din Gorj există o situație asemănătoare. „Directorii au găsit variante de a muta temporar acești copii într-o altă structură a unității școlare, care se află la un kilometru jumătate de sediul școlii la care învață, urmând ca microbuzul primăriei să asigure transportul. Părinții nu au fost de acord să facă acest lucru, deși nu este un lucru greu de făcut, pentru că este vorba de patru –cinci luni. Am fost și am discutat cu profesorii, cu părinții și autoritatea locală și am ajuns la un acord, că sunt cu toții de acord să facă acest efort pentru o perioadă scurtă de timp și să se întoarcă într-o școală reabilitată“, a mai spus inspectorul general școlar.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: