spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateRomanescu vrea să interzică aducerea deșeurilor din Alba

  Romanescu vrea să interzică aducerea deșeurilor din Alba

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru a interzice aducerea de deșeuri din județul Alba la groapa de gunoi.

  „Luna aceasta o să venim cu un proiect de hotărâre prin  care interzicem să se aducă gunoaiele de la Alba Iulia. Probabil că va fi un termen de o lună ca să găsească în altă parte să ducă gunoiul“, a precizat Romanescu la Radio Infinit.

  Gunoaie depozitate doar cu acordul Primăriei Târgu Jiu

  De asemenea, edilul municipiului dorește ca toate unitățile administrativ teritoriale care vor să aducă deșeuri la groapa ecologică de gunoi din Târgu Jiu să ceară în prealabil acceptul Primăriei Târgu Jiu: „Până la 31-12-2021, toate autoritățile să ia acordul unității pe care o reprezintă. Problema gunoiului nu este doar municipiului Târgu Jiu.

  Până la 31 decembrie să primească acordul Consiliul Local pentru depozitare. Până la 1 ianuarie trebuie să știm exact situația cu localitățile care depozitează gunoiul.

  Toate autoritățile publice locale care doresc să aducă gunoi la Târgu Jiu trebuie să obțină acordul Primăriei Târgu Jiu“.

  Director AMP Gorj: „Primăria are un rol foarte mare“

  Marcel Romanescu a spus că respectă ceea ce este menționat în contract: „Toți aruncă această problemă în cârca noastră. Noi facem ce este scris în contract. Noi am pus la dispoziție un teren“.

  Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru protecția Mediului Gorj, spune că Primăria Târgu Jiu are un rol important în privința gestionării depozitului de deșeuri: „Pe partea de depozit de deșeuri, Primăria are un rol foarte mare, pentru că este un parteneriat public-privat. Primăria a dat delegare de gestiune pentru colectare și inclusiv pentru eliminare. Contractul încheiat prevede că dacă se aduce o anumită cantitate fie măresc tariful, fie alternativă. Acum este posibil să revină“, a spus Nicolae Giorgi la Impact Tv.

  De unde provine mirosul insuportabil

  Mirosul insuportabil de la groapa de gunoi provine de la hidrogenul sulfurat: „Levigatul care trece prin deșeu capătă, după o anumită perioadă, un miros destul de puternic. Această transvazare a sa și pentru că se utilizează acid sulfuric pentru a scădea pH, iar în aceste condiții apare hidrogenul sulfurat care emană acel miros insuportabil.

  El are limite foarte mici, de 0,015 micrograme. Am făcut măsurători în zona locuită cu aparatura pe care o avem în dotare, dar nu a indicat depășirea nivelului standard. Mirosul este degajat de la 0,01“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: